7 februarie, 2011

Cine a lipsit din fotografia Uniunii Social Liberale. Din fotografia de familie în care Crin Antonescu şi Vicotr Ponta şi+au strâns mâinile întru înfrăţirea liberalilor şi social-dempcraţilor au lipsit câteva figuri influente care au pus umărul la lansarea noii construcţii politice intitulate Uniunea Social-Liberală (ULS): mogulii Voiculescu şi Patriciu, oamenii de afaceri Buzăianu şi DIP. (Evenimentul zilei)

Băncile păstrează marjele mari la creditele vechi. Bancherii nu anulează modificările contractuale referitoare la dobânzi făcute în vara anului trecut în urma implementării OUG nr. 50, chiar dacă noua lege le permite. (Capital)

România a cheltuit fără rezultate 6,7 mld. $ pe restructurarea minelor. La sfârşitul săptămânii trecute, un inginer şi patru electricieni cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani au murit în cel mai recent accident din România petrecut într-o mină despre a cărei închidere se discută de aproape un an. 20 de ani şi 6,7 mld. dolari îngropaţi pentru salvarea sectorului minier, dar numărătoarea victimelor umane continuă. (Ziarul Financiar)


Dosar: Ieri fabrici şi uzine, azi vile şi ruine. Privatizările eşuate, dezinteresul şi tunurile imobiliare au dus la dispariţia marilor uzine româneşti . Secţiunea „Dosar“ din această săptămână analizează soarta marilor fabrici falimentare dintre România, văzută prin ochii celor care au lucrat în ele de la prosperitate şi până la distrugere. (Adevărul)

Bursa a pierdut 8000 de investitori anul trecut. Numărul de investitori la Bursă a înregistrat în 2010 cea mai abruptă scădere de la declanşarea crizei financiare, ajungând la un total de 86.703 participanţi, în condiţiile în care 8.000 de investitori au ieşit din piaţă, arată statisticile Fondului de Compensare. (Ziarul Financiar)

FMI caută banii pierduţi de FNI. Delegaţia Fondului Monetar Internaţional în România cere Guvernului să-i despăgubească pe deponenţi din bugetul de stat . După o serie de încercări nereuşite de a scăpa de plata despăgubirilor în dosarul FNI, CNVM pare să fi câştigat FMI-ul ca aliat. În final, statul ar putea fi bun de plată. (Adevărul)

Un senator român costă cât trei parlamentari unguri. Deşi are salariul mai mare decât un senator român, un parlamentar din Ungaria consumă lunar din banii publici o sumă de trei ori mai mică. Cum se explică acest lucru? Datele afişate pe site-ul Parlamentului Ungariei arată că aleşii (în număr de 386, ţara vecină având o singură Cameră) costă lunar 1.199.193 de euro, adică 3.106 euro de fiecare parlamentar. În aceşti bani sunt incluse toate cheltuielile: indemnizaţie, telefon, diurnă, benzină, cazare etc. Luând în calcul aceiaşi indicatori şi aplicând acelaşi raţionament ca la parlamentarii maghiari, reiese că un senator român costă, în medie, de trei ori mai mult, 9.916 euro lunar, iar un deputat, 5.333 de euro. (România liberă)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: