vineri

21 iunie, 2024

10 iunie, 2024

Cifra de afaceri a Grupului eMAG, prezent în România, Bulgaria, Ungaria şi Grecia, în anul 2023 a fost 10,2 miliarde de lei, cu 11% mai mare decât în anul precedent.

Dante International SA, compania care cuprinde eMAG România, Fashion Days România şi realizează vânzări pentru eMAG Bulgaria şi eMAG Ungaria, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,824 miliarde de lei, în creștere cu 8,3% față de 2022.

Bilanțul pentru planul investiții de 3,2 miliarde de lei pe trei ani, lansat în 2021, a fost făcut de Tudor Manea (foto), Group CEO eMAG:


„Investițiile din ultimii trei ani reprezintă fundația care ne permite azi să oferim clienților aproape orice au nevoie, de la produse pentru rutina zilnică la mâncare sau îmbrăcăminte, prin servicii care îi ajută să economisească timp și bani. Rețeaua easybox în continuă expansiune ne permite să accelerăm în toată regiunea Europei de Sud-Est servicii cu valoare adăugată precum Genius, care le aduce clienților economii din livrarea gratuită și din ofertele exclusive. Tehnologia pe care am dezvoltat-o ne permite să le oferim metode de plată flexibilă in check-out din MyWallet, astfel încât pot cumpăra produsele dorite atunci când au nevoie de ele, la prețuri bune. În următoarea etapă a evoluției noastre, prioritatea noastră este să continuăm să oferim o experiență impecabilă clienților, iar tehnologia dezvoltată de eMAG și inteligența artificială vor juca un rol cheie, întrucât ne vor permite să facem cât mai ușoară experiența de cumpărare și să menținem prețurile cât mai mici la clienți, crescând productivitatea și eficiența. Prin tot ceea ce oferă azi, comerțul online este mai relevant ca niciodată, oferind acces rapid și sigur la produse și servicii diverse, adaptate nevoilor și preferințelor clienților, astfel că își va continua creșterea accelerată și în următoarea perioadă”.

Investiții de 900 de mil. de lei, în 2024, planificate de Grupul eMAG pentru extinderea în regiune

În acest an fiscal, Grupul eMAG a planificat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei pentru extinderea companiilor din grup în regiune, pentru diversificarea serviciilor de plată flexibilă, pentru AI şi tehnologie de eprsonalizare a experienței clienţilor şi a sellerilor, precum şi în infrastructură logistică şi extinderea gamei pentru companiile din Grup.

Înfiinţată în 2001, eMAG este un jucător al pieţei de comerţ online care s-a dezvoltat în România, Ungaria şi Bulgaria.

Extinderea pe piața din regiune

  • eMAG a lansat recent Genius în Bulgaria şi Ungaria, la aproape patru ani de la lansarea din România. În mai puţin de două luni, Genius a atras 100.000 de utilizatori în Bulgaria, iar în Ungaria 50.000, în mai puţin de o lună. Lansarea internaţională vine la scurt timp după exinderea în 300 de noi localităţi în România. În România, serviciul este disponibil în patru aplicaţii de shopping: eMAG, Tazz, Fashion Days şi Freshful, iar în Bulgaria şi Ungaria în două aplicaţii: eMAG şi Fashion Days.

  • Lansarea Genius pentru clienţii eMAG din Bulgaria şi Ungaria se bazează pe extinderea accelerată a punctelor de livrare de proximitate, dezvoltată de compania de curierat Sameday. Astfel 8.500 de puncte de livrare în proximitate vor fi disponibile până la finalul acestui an în România, Ungaria şi Bulgaria, faţă de cele 5.000 la începutul anului 2024.

  • În ultimii trei ani, numărul sellerilor activi pe platformă s-a dublat, ajungând la 56.000. De asemenea numărul comercianţilor români care exportă prin eMAG Marketplace in Ungaria şi Bulgaria s-a dublat la peste 12.000 în ultimul an, iar volumul ofertelor pe care le pun la dispoziţie pe platforma eMAG se ridică la 22,3 milioane, mai mult decât dublu faţă de anul precedent.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: