China nu permite intrarea în țară a experților OMS trimiși să studieze originea noului coronavirus - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

China nu permite intrarea în țară a experților OMS trimiși să studieze originea noului coronavirus

6 ianuarie, 2021

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat, marţi, ”foarte dezamăgit” de refuzul Chinei de a a autoriza intrarea în ţară a unei echipe de experţi internaţionali trimiși să analizeze originea noului coronavirus, transmite Reuters, citată de News.ro.

Echipa, formată din 10 membri, ar fi urmat să meargă în China la începutul lunii ianuarie, pentru a investiga primele cazuri de coronavirus, apărute în urmă cu un an în oraşul chinez Wuhan.

”Astăzi am aflat că oficialii chinezi nu au finalizat încă autorizaţiile necesare pentru sosirea în China a echipei. Am fost în contact cu oficiali chinezi de rang înalt şi am afirmat în mod clar că misiunea este o prioritate pentru OMS”, a spus Ghebreyesus, într-un brifing de presă online.


Misiunea urma să fie condusă de Peter Ben Embarek, principalul expert al OMS în boli care trec de la animale la oameni, care a fost într-o misiune preliminară în China în iulie anul trecut.

Doi membri ai echipei internaţionale plecaseră deja spre China. Unul dintre ei s-a întors din drum, iar altul se află în tranzit, într-o altă ţară, a declarat directorul pentru urgenţe, Mike Ryan.

Acesta a adăugat însă: ”Avem încredere şi sperăm că este doar o problemă birocratică şi de logistică, ce poate fi rezolvată foarte rapid”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noul coronavirus, numit SARS-CoV-2, s-ar fi răspândit de la un animal cumpărat în piaţa de animale exotice din Wuhan, conform autorităților medicale din China. Experții doresc să identifice exact cum s-a transmis virusul de la animal la om.


Ulterior, au apărut diferite teorii potrivit cărora noul coronavirus ar fi fost, în realitate, creat în laboratorul din localitate.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr