miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2019

Cea mai lentă creştere a producţiei industriale din ultimii 17 ani şi jumătate a fost înregistrată de China în luna august, pe fondul extinderii impactului războiului comercial cu Statele Unite şi al reducerii cererii interne, scrie News.ro.

Indicatorii referitori la vânzările cu amănuntul şi investiţii s-au înrăutăţit, întărind opiniile că Beijingul va reduce unele dobânzi în această săptămână, pentru prima oară în ultimii trei ani, pentru a preveni un declin accentuat al activităţilor.

În pofida unei serii de măsuri de stimulare adoptate începând de anul trecut, a doua mare economie a lumii nu s-a stabilizat încă, iar analiştii afirmă că vor fi necesare noi măsuri de susţinere.


Ceilalți indicatori prezentați luni:

  • Creşterea producţiei industriale a încetinit în mod neaşteptat în august, la 4,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta este cel mai lent ritm înregistrat din februarie 2002 şi urmează unui avans de 4,8% în luna iulie. Analiştii intervievaţi de Reuters prognozau o creştere a producţiei industriale de 5,2%.
  • Valoarea exporturilor industriale livrate a scăzut cu 4,3% faţă de intervalul similar al anului trecut, consemnând primul declin lunar din ultimii doi ani, potrivit datelor Reuters, reflectând impactul războiului comercial cu Statele Unite asupra producătorilor chinezi.
  • Vânzările cu amănuntul au ratat aşteptările, creşterea încetinind la 7,5%, de la 7,6% în iulie. Analiştii anticipau o uşoară revenire, la un avans de 7,9%.
  • Vânzările auto au scăzut pe tot parcursul anului, determinând biroul de statistică să înceapă să raporteze un nou indicator pentru consum. Astfel, excluzând vehiculele, vânzările de retail au crescut cu 9,3% faţă de aceeaşi lună a anului 2018.
  • Investiţiile în active fixe au dezamăgit la rândul lor, avansând cu 5,5% în primele opt luni ale acestui an, faţă de intervalul similar al anului trecut, după o creştere de 5,7% în intervalul ianuarie-iulie. Analiştii prognozau o creştere de 5,6%.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: