luni

20 mai, 2024

21 septembrie, 2018

Președintele partidului s-a lăsat așteptat de CEx aproape 30 de minute

De la anunțul deciziei de convocare a CEx și până la data organizării acestuia, Liviu Dragnea a negociat ”cu funcțiile pe masă” cu unii dintre contestatarii săi. Drept pentru care va supraviețiu, foarte probabil, tentativei de ”puci” asumate public de trio-ul Firea- Stănescu- Țuțuianu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost primul care a vorbit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD și a făcut apel la unitate, anunțând printre altele că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei. Apoi a cerut colegilor șă exprime, fiecare, ce îl nemulțumește.

Cel mai înverșunat oponent, Primarul Capitalei Gabriela Firea, i-a reproşat lui Dragnea modul discreţionar în care conduce partidul, fiind una dintre puținii membri CEx care au repetat în fața lui Liviu Dragnea solicitarea să demisioneze.


Premierul Viorica Dăncilă a luat şi ea cuvântul în şedinţă, anunțând că nu îşi dă demisia de la conducerea Guvernului. Premierul nu s-a poziționat în niciun fel față de taberele din partid dar rămâne, previzibil, fidelă președintelui.

Principala critică adusă președintelui de către vicepremierul Paul Stănescu a fost legată de nerespectarea unei promisiuni ce nu există în Programul de guvernare: amnistia și grațierea ar fi trebuit adoptate până acum.

Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, în care, spre neliniștea ”puciștilor”, ar urma să fie analizată activitatea Guvernului şi a Parlamentului, spun surse din PSD citate de News.ro.

Conform aceleiaşi surse, în primele 4 ore de discuții nu s-a discutat despre scrisoarea iniţiată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, însă primarul Capitalei ar fi reluat atacurile din ultima vreme îndreptate către Liviu Dragnea, care i-ar fi cerut, din nou, demisia.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: