miercuri

25 mai, 2022

Cererea de carburanţi va scădea cu 20% în acest an – estimare OMV Petrom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2020

OMV Petrom (SNP) estimează o scădere a cererii de carburanţi cu 45% în al doilea trimestru şi cu 20% pentru tot anul 2020, iar în ceea ce priveşte gazele naturale reducerea ar putea fi de 10-20%, potrivit declarațiilor Christinei Verchere (foto), directorul general al companiei.

„Pe partea de carburanţi, în al doilea trimestru, vedem o scădere de 45% şi o scădere de 20% pentru tot anul. În primul rând, am redus rata de utilizare a rafinăriei la un pic peste 80%, poate va fi 85% pentru tot anul. Aceasta ne permite să prelucrăm ţiţei românesc, din producţie proprie”, a declarat Christina Verchere, miercuri, citată de Agerpres.

Rafinăria Companiei (Petrobrazi) are planificată o închidere periodică în a doua jumătate a anului, la Petrobrazi. „Deci, avem încredere că putem avea un echilibru bun între cerere şi ofertă pe partea de carburanţi. Dar, bineînţeles, aceasta depinde şi de capacitatea de depozitare de ţiţei şi de produse petroliere, dar şi de abilitatea noastră de a duce produse şi pe alte pieţe dacă este necesar”, a continuat directorul OMV Petrom.

(Citiți și: „Prăbușirea prețului petrolului și criza Covid taie 43% din profitul OMV Petrom. Dividendele mari atrag investitorii la bursă„)


Pe partea de gaze, estimăm o scădere de 10-20% a cererii. Per total, România era un importator net de gaze. Există şi, bineînţeles, rezerve înmagazinate, iar pe partea de energie vedem o reducere şi poate că reducerea va fi de 5% până la 10%”, a spus Christina Verchere.

Activitatea OMV Petrom include două aspecte: în primul rând capacitatea de a opera şi de a satisface cererea, apoi componenta economică, potrivit oficialului SNP.

„La un moment dat, nu este logic ca partea economică să nu funcţioneze. Dacă, totuşi, pe fondul reglementărilor economice, va trebui să facem nişte revizuiri, trebuie să fim flexibili. Acestea sunt aspecte temporare. În acest moment credem că al doilea trimestru va fi cel mai dur, dar nu credem că situaţia se va perpetua pe tot parcursul anului. Oricum, trebuie să analizăm situaţia şi să ne adaptăm în consecinţă. Nu vreau să minimalizăm situaţia cu care ne confruntăm. Noi ne optimizăm în mod constant. Facem asta şi în situaţii normale şi cu atât mai mult în această perioadă de criză”, a explicat Christina Verchere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Profitul net al OMV Petrom (SNP) a scăzut cu 43%, până la 653 de milioane de lei, în primul trimestru din 2020 față de aceeași perioadă din 2019, chiar dacă veniturile companiei au crescut cu 12%, până la 6,08 miliarde de lei, potrivit raportului companiei trimis la Bursa de Valori București (BVB).


Rezultatele companiei s-au produs „în principal ca urmare a mediului de piață nefavorabil, prețurile mai mici și începutul crizei generate de COVID-19 având un impact negativ asupra performanței grupului”, spune SNP în raportul citat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: