marți

17 mai, 2022

Centrul de Inovare în Securitate Cibernetică – lansat miercuri la Bucureşti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 mai, 2015

securitate ciberneticaLansarea proiectului-pilot a Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică va fi lansat miercuri la Bucureşti, în cadrul Summit-ului Regional de Securitate Cibernetică, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Studiul de fezabilitate pentru înfiinţarea centrului este finanţat de către SUA, care a oferit un grant de 800.000 de dolari anul trecut în acest sens. România a fost în competiţie cu alte ţări din regiune, pentru a găzdui această facilitate cu rol regional.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Centru de inovare va defini principalele domenii în care România trebuie să se pregătească pentru a evita ca infrastructura critică să fie supusă unor atacuri cibernetice.


Potrivit afirmaţiilor secretarului adjunct pentru Comerţ al SUA, Bruce Andrews, „România se află în prima linie a ameninţărilor cibernetice din regiune”. „În prima parte a anului 2014, (…) au fost emise 54.000 de alerte, faţă de 44.000 de alerte în întreg anul 2013”, a precizat oficialul american.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: