Celulă de criză la MAE - Pirații din Golful Guineea au răpit 15 marinari, unii dintre ei români - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Celulă de criză la MAE – Pirații din Golful Guineea au răpit 15 marinari, unii dintre ei români

12 martie, 2021

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez, iar printre membrii echipajului, format din 21 de persoane, se află şi navigatori români. Deocamdată nu ştie dacă sau câţi marinari români au fost răpiţi. Ministerul român de Externe a anunțat vineri că a fost convocată Celula de criză.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri, pentru News.ro, că piraţii au atacat marţi nava Davide P., pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 marinari.


La bordul navei se aflau 21 de persoane, români, ucraineni şi filipinezi. Deocamdată nu este cunoscută naţionalitatea celor răpiţi. Totodată, piraţii nu a ar fi formulat până în prezent nicio cerere de răscumpărare.

Ministerul român de Externe a anunțat vineri că după semnalarea incidentului că a fost convocată Celula de criză.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri.


Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia”, anunță comunicatul MAE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, apele din vestul Africii ramân unele dintre cele mai periculoase pentru navigație.

În noiembrie 2020, a fost înregistrat un al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei, inclusiv români. În 2020 au fost 122 de persoane răpite de pe nave.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr