marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 octombrie, 2022

Cel puțin 151 de persoane, majoritatea adolescenți și tineri în vârstă de 20 de ani, au fost ucise într-o busculadă de proporții, formată după ce o mulțime uriașă de oameni care sărbătorea Halloween-ul a pătruns pe o alee îngustă, dintr-o zonă cu baruri și restaurante, din capitala sud-coreeană Seul, sâmbătă seara, potrivit Reuters.

Printre persoanele decedate se numără și 19 cetățeni străini.

Alte cel puțin 82 de persoane au fost rănite în urma incidentului care a avut loc în districtul Itaewon din Seul, a declarat Choi Sung-beom, șeful unității de pompieri Yongsan. Mulți dintre răniți erau în stare gravă și beneficiau de tratament de urgență, au spus oficialii, adăugând că numărul morților ar putea crește.


Tragedia s-a petrecut în cadrul primului eveniment de Halloween din Seul în trei ani, după ce țara a ridicat restricțiile legate de COVID și distanțarea socială. Mulți dintre petrecăreți purtau măști și costume de Halloween.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 22:20. Martorii spun că mulțimea a devenit tot mai agitată pe măsură ce înainta pe străduțele districtului.

Moon Ju-young, în vârstă de 21 de ani, a spus că au existat semne clare de probleme înainte de incident. „A fost de cel puțin 10 ori aglomerat decât de obicei”, a spus el.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat sute de oameni strânși pe o aleea îngustă, în pantă, zdrobiți și imobilizați, în timp ce forțele de urgență și poliția încercau să-i elibereze.


Pompierii și martorii au spus că oamenii au continuat să pătrundă pe aleea îngustă, care era deja plină de la perete la perete. La un moment dat, cei din vârful străzii care era în pantă au căzut, cei din spate răsturnându-se unii peste alții.

Președintele Yoon Suk-yeol a prezidat o întâlnire de urgență și a ordonat înființarea unui grup operativ pentru a asigura resursele necesare pentru a trata răniții și pentru a lansa o investigație amănunțită asupra cauzei dezastrului.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: