duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2020

Cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, Smithfield, din județul Timiș, își suspendă activitatea timp de o săptămână, din cauza identificării unui focar de coronavirus.

Un număr de 93 de angajați au fost diagnosticați pozitiv la testul SARS-CoV-2, până sâmbătă, conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

„Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului”, arată DSP Timiș.


În total au fost recoltate 804 teste, dar nu au fost finalizate rezultatele decât pentru 488 deteste.

În funcție de situație, perioada de suspendare a activității combinatului ar putea fi prelungită.

Pe acest considerent, s-a decis suspendarea activității întregului obiectiv, pentru o perioada de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie, informează DSP Timiș.

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc, a raportat afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2019, cu un profit de 53 mil. lei, în creştere cu 90%. Operaţiunile Smithfield în România includ 47 de ferme şi fabrici de nutreţuri combinate, care deservesc abatorul din judeţul Timiş, cu o capacitate de 1,3 milioane de porci comerciali pe an.


Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat modificare modificarea reglementărilor actuale pentru ca firmele aflate în astfel de situații să poată primi o subvenție din partea statului pentru plata șomajului tehnic pe perioada suspendării activității.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: