sâmbătă

27 aprilie, 2024

cei mai mari producători de telefoane mobile

20 noiembrie, 2022

Cei mai mari producători de telefoane mobile sunt Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO și Vivo, arată datele referitoare la numărul de telefoane mobile vândute de aceste companii.

Counterpoint, o firmă de cercetare de piață în domeniul tehnologiei și telecomunicațiilor, a realizat un clasament cu cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile.

Samsung, cea mai mare companie producătoare de telefoane mobile

Datele de mai jos se referă la numărul de telefoane mobile livrate de companiile respective în anul 2021:


1. Samsung se află pe locul întâi în acest clasament cu cei mai mari producători de telefoane mobile din lume. În anul 2021, compania din Coreea de Sud, cu sediul central în Seul, a livrat 272,5 milioane de telefoane mobile. Compania fondată în 1938 produce telefoane din anii ’80, iar din anii 2000 a început să producă smartphone-uri.

Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane mobile din lume în anul 2012, când a depășit compania finlandeză Nokia, ce era lider de piață din 1998. La acea dată, Samsung a avut o cotă de piață de 25,4%.

Cele mai noi modele de telefoane lansate de Samsung sunt Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22 Plus, Galaxy A53 și Galaxy Z Fold4. Telefoanele Samsung utilizează sistemul de operare Android.

În anul 2021, Samsung a avut o cotă de piață de 19,75% (din piața globală de telefoane mobile).

cei mai mari producători de telefoane mobile
Foto: krapalm / pixabay.com

Apple, pe locul 2 în clasamentul cu cei mai mari producători de telefoane mobile


2. Pe locul al doilea în acest clasament cu cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile din lume se află Apple. În anul 2021, compania americană cu sediul central la Los Altos, California, a livrat 237,9 milioane de telefoane mobile.

Compania fondată de Steve Jobs în anul 1976 a început să producă iPhone-uri în anul 2007. La lansarea primului produs (9 ianuarie 2007), Apple a vândut 270.000 de telefoane mobile în primele 30 de ore de vânzări, potrivit Wikipedia.org.

De atunci, noi modele iPhone au fost lansate în fiecare an. Cele mai recente modele sunt iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Telefoanele Apple folosesc sistemul de operare iOS.

În anul 2021, Apple a avut o cotă de piață de 17% (din piața globală de telefoane mobile).

Cei mai mari producători de telefoane mobile

3. Pe locul al treilea se află compania Xiaomi, din China. În anul 2021 aceasta a livrat 190,4 milioane de telefoane mobile. Compania cu sediul central în Beijing a fost fondată în anul 2010 de miliardarul chinez Lei Jun.

Xiaomi a lansat primul său smartphone, numit Xiaomi Mi1, în anul 2011, iar în 2014 a ajuns să aibă cea mai mare cotă de piață din China în ceea ce privește vânzarea de telefoane mobile. Telefoanele Xiaomi utilizează sistemul de operare MIUI.

În anul 2021, Xiaomi a avut o cotă de piață la nivel mondial de 13,75%.

Cei mai mari producători de telefoane mobile din lume

4. Compania OPPO (pe numele complet Guangdong Oppo Mobile Telecommunications Corp.), din China, se află pe locul al patrulea în acest clasament cu cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile din lume.

Compania fondată în anul 2004 are sediul central în Dongguan, Guangdong, și a livrat în anul 2021 aproximativ 143 de milioane de telefoane mobile. În anul 2021 corporația a avut o cotă de piață de 10,25% din piața globală de telefoane mobile.

Primele telefoane mobile au fost lansate în anul 2016 (Oppo F1, Oppo F1 Plus și Oppo F1S).

5. Pe locul al cincilea în acest top se află Vivo (Vivo Communication Technology Company), din China. Compania fondată în anul 2009 are sediul tot în Dongguan, Guangdong.

În anul 2021 compania a livrat 131 de milioane de telefoane mobile și a avut o cotă de piață de 9,5%.

Foto: krapalm / janeb1 / pixabay.com

Dacă acest articol despre cei mai mari producători de telefoane mobile vi s-a părut interesant, s-ar putea să vă intereseze și:

Cei mai mari producători de cafea din lume. TOP 36 state
Cei mai mari producători de diamante. TOP 22 țări și TOP 3 companii
Ce țări nu sunt în ONU, organizația internațională cu 193 de state membre
Care este salariul mediu pe economie. Cum a evoluat din 1938

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: