vineri

19 aprilie, 2024

1 iunie, 2016

fonduri achizitiiCoaliţia pentru Dezvoltarea României a salutat miercuri promulgarea pachetului de legi privind achizițiile publice, considerând că acesta reprezintă ”un prim pas esenţial în implementarea unei reforme îndelung aşteptate, cu impact direct asupra transparentizării cheltuirii banului public, eficientizării selecţiei şi executării proiectelor pe criterii de calitate şi reducerii corupţiei, în aliniere cu standardele europene”.

Potrivit unui comunicat al organizației, impactul noii legislaţii se va reflecta în toate domeniile de activitate şi la nivelul întregului sector public, fiind, în egală măsură, şi o ante-condiţionalitate pentru deblocarea fondurilor europene.

Membrii Coaliţiei au contribuit activ în ultimii doi ani cu propuneri concrete la proiectele de legi dezbătute, promovând cele mai avansate standarde în domeniu, soluţii pentru remedierea deficienţelor existente şi observaţii tehnice.


Considerăm extrem de importantă continuarea consultărilor publice pe tema legislaţiei secundare, dar şi întărirea capacităţii administrative şi perfecţionarea profesională a departamentelor de specialitate din cadrul autorităţilor contractante.

Achiziţiile publice trebuie să devină un instrument transparent, competitiv, coerent, bazat pe eficienţă şi rezilienţă economică, care să permită selecţii valorice optime în contextul bunei administrări a resurselor publice.

Adoptarea pachetului legislativ vine însă cu mare întârziere, după un proces parlamentar prelungit dincolo de termenul limită impus de Comisia Europeană pentru transpunerea Directivelor corespondente.

Ne exprimăm încrederea că aplicarea noii legislaţii se va face cu fermitate şi consistenţă, astfel încât efectele pozitive să poată fi generate şi multiplicate rapid în societate, în beneficiul cetăţenilor” afirmă Coaliția.


Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi. Membrii Coaliției contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coaliția reunește în total 45 de organizații sau membrii asociați.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: