luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2018

CCR a admis joi sesizarea PNL privind numirea Theodorei Bertzi în Colegiul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Cealaltă sesizare legată de numirea unor membri ai CNCD a fost respinsă.

Sursele citate au arătat că în cazul sesizării privind hotărârea Parlamentului nr. 48/2017, referitoare tot la numirea unor membri ai CNCD, Curtea a decis să respingă solicitarea.


Theodora Bertzi, soția cântărețului de muzică folk Ducu Bertzi, a fost numită anul acesta în al doilea mandat la CNCD. A mai deținut funcţia de secretar de stat şi coordonator al Departamentului Afaceri Sociale şi Egalitate de Şanse din Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

Reamintim că CNCD a luat în ultima perioadă mai multe decizii controversate. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu acâștigat de curând, în prima instanță, contestația la amenda de 1.000 de lei primită pentru că a comparat-o pe Viorcica Dăncilă cu un pavian cu mantă.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că ar fi discriminat atunci când a folosit cuvântul „penali” într-o referire la politicienii care au probleme în justiție.

A fost o decizie criticată de însuși președintele Consiliului, Csaba Asztalos, care a explicat că, în opinia sa, „luând în vedere jurisprudența CEDO, contextul, persoana, conținutul, această exprimare se încadrează larg în limitele libertății de exprimare”.


Colegiul CNCD i-a iertat însă pe mai mulți lideri ai PSD, de fiecare dată când au fost sesizați cu abuzuri verbale ale acestora. De exmplu, nu a fost sancținată Viorica Dăncilă, atunci când a vorbit despre „autiştii” care dezinformează la Bruxelles, deși mai multe asociații ale persoanelor cu dizabilități au sesizta Consiliul.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: