vineri

19 iulie, 2024

23 martie, 2012

Deputatul Mihail Boldea a vorbit, vineri, la telefon cu reporterii postului Antena 3, cărora le-a spus că se află în Congo, la safari, și va reveni de bunăvoie în România.

Boldea a susținut că nu a fugit din România, ci a plecat după ce a cerut voie procurorului de caz, Sorin Cărare.

Autoritățile române l-au dat pe Boldea în urmărire internațională, iar vineri, președintele Băsescu știa că deputatul căutat se afla în Kenya, de dimineață. ”Îl vom găsi şi-n gaură de şarpe şi-l vom aduce în patrie!”, promitea Băsescu vineri, la bilanțul SRI.

Varianta lui Mihail Boldea, prin telefon, din Congo, la Antena 3:


– Am făcut plângeri la Parchetul General, am făcut plângeri la Kovesi (procurorul general) , la Codruţ Olaru (procurorul-șef al DIICOT), la CSM, la Băsescu. L-am înregistrat la Băsescu în ianuarie şi poate verificaţi chestia asta şi i-am zis, domnule, sunt chemaţi martorii şi se trage de ei să dea declaraţii cum vrea DIICOT-ul ca să îmi facă dosar. Şi s-a făcut…

– Mi s-au încălcat toate drepturile la apărare.

– Să nu mă caute domnul Băsescu, voi veni eu săptămâna viitoare. Acum caut bilet de avion. Vin să-mi ispăşesc păcatele în România, nu să stau fugar.

– De ce nimeni nu sesizeasă că vărul procurorului Cărare (procurorul de caz în speța lui Boldea) este arestat pentru cel mai mare transport de ţigări din Galaţi. Kovesi a spus nu ştie de transport. Procurorul Cărare este împuternicit să facă verificări de CSAT pe contrabanda de ţigări. Iar Cărare controlează contrabanda cu ţigări la Galaţi. Sunt sute de oameni care spun că procurorul Cărare i-a bătut şi ce se întâmplă? CSM ia plîngerile şi le aruncă la gunoi


– Când am terminat audierile am plecat acasă. Am rugat jandarmul să dea un telefon la un taxi şi am plecat acasa. Seara am aflat cine a fost reţinut iar eu dimineaţa am plecat. La ora 11 am părăsit Galaţiul, ca un cetăţean onest. Nu am folosit paşaportul diplomatic, ci pe cel turistic. Nu am plecat ilegal. Am ieşit pe la Giurgiu, la ajuns în vama la turci, am luat avionul la Nairobi, din Nairobi am luat autobuzul via Congo.

– Păi dacă eu voiam să fug, îmi aranjam că sunt avocat. Îmi aranjam şi gata. Eu nu mi-am aranjat pentru că nu vreau să fug. I-am spus lui ăsta (n.r. – procurorului): Plec! Şi a spus: Pleacă! Şi am plecat. Eu nu am luat nimic, că s-a văzut la percheziţii. Toate hainele mele sunt acasă, am doar hainele de safari aici. Punct.

– Am venit în Kenya. Am luat avionul până în Nairobi şi de acolo am avut bilet până Malindi. Nu am ajuns în Malindi şi am luat autobuzul. Eu sunt în Congo în safari.

– Nu m-am sustras de la nimic. Nu aveam nici o interdicţie, nu m-am sustras de la nimic, nu aveam nici o obligaţie să stau în ţară, nu aveam nimic nimic. Am plecat sâmbătă, cu un prieten.

– Toader (n.r. – Mircea Toader, liderul deputaților PDL), care a ieşit ca un elefant, a spus: ”Vom vota ( n.r. – votul din Parlament pentru percheziţii şi eventual reţinerea lui Boldea în dosar)”. Ce votezi dacă eu nu sunt? Respectă o procedură că de asta este acolo o procedură stabilită.

– Eu nu am ştiut de nici un dosar. Nu m-a citat nimeni să mă duc să mă prezint. Domnul Băsescu, atunci când a fost cercetat, a avut parte de o justiţie corectă. Acelaşi lucru îmi doresc şi eu, să se respecte justiţia. Îmi doresc să se constate că avizul care a fost dat de Parlament este ilegal, îmi doresc să se constate că au un mandat de arestare în lipsă pentru care eu nu am fost citat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: