Cătălin Drulă, bilanțul tehnic și un mesaj politic: Plec din cauza unui premier iresponsabil - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Cătălin Drulă, bilanțul tehnic și un mesaj politic: Plec din cauza unui premier iresponsabil

7 septembrie, 2021

Ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus marți că pleacă din fruntea ministerului din cauza unui premier „iresponsabil” şi „incapabil să înţeleagă” ce înseamnă conducerea unui guvern. Cătălin Drulă i-a transmis un mesaj premierului: „Da, Florine, s-a terminat. Te agăţi de putere, dar România nu te mai vrea”.

Cătălin Drulă și-a prezentat marți, după depunerea demisiei, bilanțul activității la Ministerul Transporturilor.

El a precizat că şi-a făcut treaba cu pasiune până când nu a mai putut din cauza unui premier „toxic”.


„Am venit aici din pasiune şi mai ales cu pasiune şi am făcut treabă până în ultimul moment, până când nu s-a mai putut din cauza unui şef de guvern toxic pentru România. Închei acest mandat, acest mandat cu fruntea sus şi cu mândria de tot ceea ce am realizat alături de echipa mea”, a transmis Cătălin Drulă.

„În această dimineaţă mi-am depus demisia din funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Plec astăzi de la un minister la care am muncit zi şi noapte cu pasiune pentru infrastructura României. Plec din cauza unui premier iresponsabil şi incapabil să înţeleagă ce înseamnă conducerea unui guvern, un premier despre care am spus odată că e un zombie politic şi care nu înţelege că e terminat politic. Da, Florine, s-a terminat. Te agăţi de putere, dar România nu te mai vrea”, a afirmat Cătălin Drulă, în conferinţa de presă.

Bilanțul tehnic:

„La începutul mandatului spuneam că prioritatea noastră vor fi investițiile și vrem un record absolut anul acesta și exact asta am livrat. La final de august avem 3,7 miliarde de lei investiții pe fonduri europene. Spre comparație în 2020 au fost 3 miliarde, în 2019 2,2 miliarde, 2018 – 1,14 miliarde pe aceeași perioadă a anului. Unde s-au dus banii ăștia? S-au dus pe autostrăzi, pe căi ferate, în infrastructura României”, a spus Cătălin Drulă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Am reorganizat Ministerul Transporturilor ca să devină o instituție mai eficientă și mai suplă, am redus numărul posturilor de conducere cu 11%. Am organizat concursuri pe bune, transparente, pentru a recurta oameni noi. Am numit echipe complete de manageri profesioniști la companiile din subordine. Pentru operaționalizarea noii Companii de Investiții Rutiere, care e prevăzută în PNRR, avem de ieri un director general un profesionist cu un CV impecabil. Sper să fie lăsat să-și facă treaba. Avem nevoie de o structură nouă, eficientă care să se ocupe de aceste mari investiții”, a mai spus Drulă.


În domeniul infrastructurii rutiere:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr