vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2019

Sursa foto: www.evz.ro

Cătălin Blebea, membru la al doilea mandat (din partea PSD) în Consiliul de Administrație al TVR, este judecat pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu inginerii financiare ce ar fi fost făcute de acesta din poziția de director adjunct al Realitatea Media şi al Global Video Media, când cele două companii erau controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, scrie G4Media.

Anul trecut, Blebea a fost numit în CA la propunerea Guvernului Viorica Dăncilă.

Prejudiciul total calculat de procurori în dosar s-ar ridica la peste 2,6 milioane de euro, însă procesul are ca obiect doar acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani.


O altă parte a cazului, în care Cătălin Blebea şi Ion Ifteni au fost anchetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidarea patrimoniului Realităţii Media şi al firmei Global Video Media cu alte 1,6 milioane de euro, s-a clasat, pentru că faptele s-au prescris.

Cătălin Blebea, jurnalist cu studii medii al TVR 2, a fost trimis în judecată alături de Ion Ifteni (unul dintre oamenii lui SOV), fost preşedinte al CA al Global Video Media şi partenera acestuia, Lia Licănescu, fost consilier personal al primarului Adriean Videanu şi director de cabinet la cancelaria preşedintelui României, Traian Băsescu, până în 2011.

Ion Ifteni este cunoscut drept unul dintre denunţătorii fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

„Deşi serviciile care au format obiectul celor 19 contracte, fie nu au fost prestate de persoanele juridice menţionate în facturile fiscale ca persoane juridice prestatoare (cazul documentaţiilor întocmite în realitate de persoana juridică Radiomobil Design SRL), fie nu au fost prestate în fapt (cazul licenţelor de emisie şi autorizaţiilor tehnice de funcţionare), inculpatul Blebea Cătălin, instigat de inculpatul Ifteni Ion, a semnat documentele în baza cărora au fost efectuate plăţile către aceste societăţi”, se arată în rechizitoriul DIICOT.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: