luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2013

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) susține că pentru luna aprilie 2013 Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu a alocat fondurile necesare decontării intervențiilor medicale destinate copiilor și persoanelor defavorizate.

Într-un mesaj postat pe site-ul oficial, CASMB arată că va suspenda procesul de contractare pentru aceast tip de asistență pentru anul 2013, până la primirea unor precizări suplimentare din partea CNAS.

”Având în vedere faptul că prin adresa CNAS nr.DB2856/29.03.2013, înregistrată la CASMB cu nr.18459/29.03.2013, nu s-au alocat fonduri aferente lunii aprilie 2013 pentru „Asistenta medicala stomatologica – activitate curenta”, vă comunicam imposibilitatea de a încheia acte aditionale pentru luna aprilie 2013 la acest tip de asistență”, a menționat Casa București.


Contactat de cursdeguvernare.ro, președintele CASMB, Gheorghe Iana, a arătat că această situație este valabilă și la celelalte case de asigurări de sănătate județene.

El a menționat că în normele de aplicare a Contractului cadru este prevăzută asistența stomatologică pentru copii și persoane defavorizate, însă nu este cuprinsă în buget.

Potrivit lui Iana, la nivelul Bucureștiului, fondurile destinate asistenței stomatologice decontate de stat se ridică la 336.000 de lei pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ 0,8% din totalul bugetului administrat de CASMB lunar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

3.900 de medici stomatologi activează în București, dar numai 300 au contract cu CASMB, pentru decontarea intervențiilor la copii și persoane defavorizate.


Niciuna dintre persoanele din conducerea CNAS nu a putut fi contactată, la ora redactării știrii, pentru a explica ce se întâmplă cu fondurile reclamate de CASMB.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: