duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 decembrie, 2018

Președintele Donald Trump are în vedere emiterea unui ordin executiv care ar duce la interzicerea folosirii de către companiile americane a echipamentelor de telecomunicații produse de corporațiile chuneze Huawei și ZTE.

Măsura ar putea fi luată după Anul Nou, chiar înaintea unei întâlniri dintre echipele de negocieri ale SUA și Chinei pe marginea relațiilor economice și comerciale dintre cele două țări, potrivit Reuters.

Cele două companii sunt suspectate că, fiind apropiate de guvernul chinez, folosesc echipamentele vândute în SUA în scopuri de spionaj.


Între timp, autoritățile chineze dau semnale de reconciliere, arătându-și evetuala disponibilitate de a veni în întâmpinarea reproșurilor americane și a îngrijorărilor investitorilor străini în China.

Miercuri a fost pus în consultare publică proiectul unei legi a investițiilor străine în China, care propune interzicerea „transferului forțat de tehnologie și a interferenței guvernamentale ilegale în operațiunile companiilor străine în China.

Chiar dacă o astfel de lege ar avea de parcurs o procedură lungă de circa doi ani, proiectul se adaugă altor măsuri nu cu mult mai eficace pe termen scurt menite să netezească asperitățile negocierilor.

Echipele de negociere chineză și americană au comunicat de la distanță timp de o lună de la întâlnirea președinților Donald Trump și Xi Jinping din 1 decembrie, care s-a încheiat cu amânarea unor noi supratarife comerciale, care ar fi dus războiul tarifelor comerciale la un nivel mai ridicat.


Surse guvernamentale citate de Reuters afirmă că prima întâlnire „față în față” a echipelor de negociere ar putea avea loc poate chiar în 7 ianuarie.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: