joi

21 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2023

Cancelarul german Olaf Scholz va monitoriza personal reducerile de cheltuieli ce vor fi făcute de ministerele federale în scopul acoperirii deficitului de 20 de miliarde de euro din bugetul pentru 2024, pentru a stopa controversele apărute pe acest subiect în interiorul coaliției de guvernare.

Reducerile de cheltuieli propuse de ministrul liberal de Finanțe Christian Lindner au provocat numeroase dezbateri și polemici aprinse cu formațiunea Verzilor, parteneri de coaliție.

În cele din urmă, cancelarul Scholz a decis să preia coordonarea acțiunii de diminuare a cheltuielilor, miniștrii care se opun reducerilor din departamentele lor fiind obligați acum să-și justifice opoziția, după cum au relatat unele publicații locale preluate de Euractiv.


Decizia are aprobarea vicecancelarului Robert Habeck (Verzii), deși acesta a contestat inițial cadrul bugetar al ministrului Lindner, propunând creșteri de taxe pentru a compensa deficitul de finanțare.

Verzii au ieșit miercuri în presă pentru a-și exprima public nemulțumirea față de planul ministrului liberal.

„Bugetul federal necesită aprobarea întregului cabinet”, a declarat Sven-Christian Kindler, președintele Comisiei pentru buget a parlamentului.

„Avem nevoie de un proces comun pentru a determina conținutul bugetar acceptabil pentru toți cei trei parteneri de coaliție”, a adăugat Sven-Christian Kindler.


Acesta a criticat, totodată, decizia lui Lindner de a exclude de la reduceri Ministerul Apărării, avertizând că tăierile din programele de cheltuieli sociale ar „slăbi democrația și coeziunea socială”.

Lindner și Scholz se așteaptă ca proiectul de buget să fie finalizat înainte ca parlamentul să intre în vacanța de vară, potrivit unei surse din minister citate de Reuters.

Bugetul trebuie consolidat semnificativ după creșterile masive ale cheltuielilor în timpul pandemiei de coronavirus și din cauza costurilor mai mari ale energiei ca urmare a războiului din Ucraina.

****

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: