duminică

21 aprilie, 2024

18 iunie, 2019

Profesorul Vintilă Mihăilescu, diagnosticat cu un tip de cancer agresiv al sângelui, are nevoie de un transplant de celule stem, fiind singura sa șansă de supraviețuire. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul la un spital din Franța sunt de minimum 250.000 de euro, iar familia acestuia a declanșat pe Facebook o campanie de strângere de fonduri.

Până acum, în cadrul campaniei s-au strâns 214.594 de lei din 1.181.724 de lei necesari

Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 de euro. Pentru că familia nu dispune de această sumă, este binevenită orice contribuție.


Conturile deschise pe numele soției, Anișoara Mihăilescu:

Cont EURO: RO44INGB0000999908974365
Codul SWIFT:INGBROBU
Numele bancii: ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala București
Cont RON: RO34INGB0000999908974351

Profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu leucemie acută mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. De la internarea în spital și până acum a trecut prin mai multe tratamente cu citostatice, în speranța că situația sa se va îmbunătăți suficient încât să se poată realiza un transplant de celule stem. Transplantul este singura șansă de supraviețuire, spun inițiatorii campaniei de strângere de fonduri.

(Citiți și: ” Vintilă Mihăilescu: Cine a schimbat rezultatul alegerilor. Millennials 2019: o fotografie alb-negru”)

Potrivit acestora, ultimele analize arată o îmbunătățire a stării de sănătate, care este suficientă pentru a permite transplantul. Din nefericire, operația nu poate fi realizată în România, urmând ca procedurile să fie făcute în Franța, la Spitalul Universitar din Besançon, începând cu luna iulie, pe o perioadă de cel puțin 3 luni.


Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria. Din 2005 pînă în 2010 a fost director general al Muzeului Ţăranului Român.

În 1990 a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: