luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2012

„Priorităţile reale ale ministrului Justiţiei în guvernarea USL sunt consolidarea unei reale independenţe a justiţiei, o justiţie care să judece cu celeritate şi imparţialitate ceea ce are de judecat în interesul cetăţenilor României şi nu să-şi piardă vremea cu ceea ce o persoană lipsită de credibilitate şi platformă morală, lipsită de platformă întrucât a cauţionat şi a fost complice la marea corupţie PDL, la marea corupţie a guvernării PDL fără să facă un singur gest, fiind complice la corupţia uriaşă care a subminat statul român, această persoană nu are demnitatea morală să exprime critici în România de o manieră credibilă.” – a declarat ministrul justiţiei, Titus Corlăţean, referindu-se la europarlamentarul Monica Macovei, duminică la Reghin, potrivit Mediafax.

Monica Macovei declarase, cu câteva zile înainte, într-o conferinţă de presă, că „Ne ducem în trecut, în perioada de dinaintea integrării şi în perioada în care soarta dosarelor era stabilită în şedinţele de partid ale PSD şi nu la Parchet. Această restauraţie se face prin instrumentul Corlăţean, ministrul Justiţiei”.

Cu aceeaşi duritate s-a exprimat premierul Victor Ponta sâmbătă, la un miting USL organizat la Suceava. „Am întâlnit mulţi hoţi în viaţa mea, dar niciunul mai mare ca Flutur. Am întâlnit şi mulţi mincinoşi, dar niciunul ca Flutur” – a spus Victor Ponta referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean.


Premierul a mai declarat că „Într-un partid de mincinoşi şi hoţi ca PDL, cel care a încălcat legea cel mai mult a fost Flutur şi trebuie să plătească pentru asta”.

De partea cealaltă, liderul PDL Cezar Preda, a anunţat o moţiune de cenzură pentru guvernul Ponta, pentru luna iunie, pe problema încercării Puterii de-a se amesteca în Justiţie.

„I-am lăsat o lună domnului Ponta şi ne-a convins că nu va face nimic pentru români. Nu are dreptul la înţelegerea opoziţiei. Invit UDMR şi celelalte forţe democratice din Parlament la susţinerea unei moţiuni de cenzură” – a spus Preda pentru Mediafax.

„Moţiunea de cenzură este un act democratic pe care domnul Ponta, cu o proastă creştere, îl duce în derizoriu, dar noi ne vom bate şi pentru că dezbaterea parlamentară pe această moţiune de cenzură, calată pe independenţa justiţiei, va arăta românilor, cu aspecte concrete, ce face Victor Ponta” – a mai spus Cezar Preda.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: