marți

19 martie, 2024

30 iunie, 2020

Camera Deputaţilor a adoptat deciziona, marţi, în unanimitate, proiectul de lege care prevede că militarii, poliţiştii, membrii Corpului diplomatic, judecătorii Curţii Constituţionale, membrii Curţii de Conturi, printre alții, condamnaţi definitiv pentru dare/ luare de mită și trafic de influență, nu vor beneficia de pensie de serviciu.

„Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”, prevede textul adoptat, potrivit Agerpres.

Nu vor beneficia de pensia de serviciu funcţionarii parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, precum şi personalul încadrat pe funcţii de execuţie specifice, judecătorii Curţii Constituţionale, personalul aeronautic civil navigant profesionist, membrii Curţii de Conturi, persoanele care au îndeplinit funcţia de consilier de conturi care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea uneia dintre cele infracțiuni din Codul penal, „dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”.


De asemenea, „nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”.

Propunerea legislativă merge la președintele României, pentru promulgare.

În această perioadă, reglementarea poate fi atacată la CCR.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: