joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2015

sfanta paraschevaProgramul pentru miercuri al Camerei Deputațiilor a fost modificat luni, deoarece mai mulți parlamentari și-au luat libere pentru a merge la Iași, unde va fi sărbătorită Sfânta Parascheva.

Nu se va lucra decât în comisiile deja anunțate, dacă nu se vor răzgândi și membrii  acestora, întrucât majoritatea deputaților va fi la Iași, printre alegătorii aflați în pelerinaj la moaștele sfintei.

Unii și-au luat liber și luni și marți, a declarat pentru cursdeguvernare.ro deputatul Niculae Mircovici, secretarul Camerei.


Acesta a confirmat că lipsa deputaților, care nu vor fi nici în Parlament și nici în circumscripții, nu va însemna reducerea veniturilor, întrucât prezența la Iași înseamnă tot discuții cu alegătorii.

„Acolo sunt oameni din toată țara, din toate circumscripțiile. Un parlamentar deștept, de Voluntari, de exemplu, de unde au plecat zeci de autocare la Sfânta Parascheva, s-ar fi dus și el cu ei și ar fi aflat tot ce dorea să știe despre problemele comunității. Prezența la Iași face mai mult decât apariția la televizor”, a explicat deputatul Mircovici interesul parlamentarilor pentru această sărbătoare religioasă.

Jandarmeria Iași a anunțat că din localitatea Voluntari, Ilfov, sunt așteptate 150 de autocare ce vor aduce la procesiune aproximativ 7.000 de credincioşi, potrivit Mediafax.

Anul trecut, în cele şase zile de pelerinaj, la moaștele Sfintei Parascheva s-au închinat aproximativ 250.000 de persoane.


Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei și făcătoare de minuni și a făcut ca Iași-ul să devină principalul loc de pelerinaj din România.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: