sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2020

Ursul şi Taurul, simbolurile căderii şi creşterii bursiere, în faţa sediului vechi al Bursei din Frankfurt

Indicii marilor burse europene au început ziua de vineri cu scăderi mari, de până la 3,7%, chiar dacă liderii celor mai dezvoltate 19 de ţări ale lumii + UE (G20) au decis să inunde sistemele financiare cu echivalentul a 5.000 de miliarde de dolari, pentru a contracara creşterea şomajului şi scăderea veniturilor ca urmare a pandemiei cu coronavirusului Covid-19.

Piețele europene incluseseră deja „în preț”, anterior, veștile financiare bune venite din SUA, unde Casa Albă a convins Senatul american să aprobe un program de susţinere de 2.200 de dolari, adică de aproape jumătate din valoarea totală a măsurilor promise de G20.

Ca urmare, bursele europene înregistraseră, deja, trei zile de creşteri susţinute, ceea ce explică – parțial, corecția de la începutul sesiunii de tranzacționare de azi.


Pe de altă parte, piețele europene sunt tot mai nemulțumite de modul lent și neconvingător de reacție a instituțiilor Uniunii Europene.

(Citiți și: „Liderii UE n-au găsit o soluție de sprijin comun în criza Covid-19 și au amânat problema pentru (încă) 2 săptămâni. Italia și Spania – nemulțumiri vehemente”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel că indicele paneuropean STOXX 600 scădea cu 1,8% și, la Frankfurt, indicele DAX înregistra – 1,79%, la Paris, CAC40 -2,17%, iar La Londra, FTSE 100 scădea cu 3,61%, la ora 11, ora României.

Bursele asiatice au reacționat contradictoriu și, mai degrabă în funcție de determinări locale, cu creșterea consistentă a indicelui Nikkei de la Tokyo cu 3,88%, sau cu cele modeste ale burselor din Shanghai și Hong Kong, dar și cu scăderea australiană de 5,08% a indicelui ASX All Ordinaries Index.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: