joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2014

În ianuarie 2014, bursele de energie din România, Cehia, Slovacia și Ungaria au încheiat etapele preliminare necesare pentru a fi gata să implementeze soluția Cuplării prin Preț a Regiunilor (PCR) în infrastructura lor IT, cu scopul de a deveni pe deplin compatibile cu modelul țintă al Pieței interne europene de energie electrică. Proiectul pentru cuplarea piețelor de energie electrică pentru ziua următoare din cele patru țări a fost inițiat încă de anul trecut, din luna august.

Aceasta este o etapă importantă pentru a atinge obiectivul Uniunii Europene de creare a unei piețe europene de energie electrică pentru ziua următoare.

PCR furnizează o solutie de cuplare unică prin preț pentru a fi utilizată în calculul prețurilor la energie electrică în Europa și alocarea capacității transfrontaliere pentru ziua următoare.


Unificarea efectivă este prevăzută să intre în vigoare în trimestrul IV a lui 2014. Atunci va începe să funcționeze o platformă universală de promovare a integrării trans-regionale a piețelor, care va fi deschisă extinderii către alte piețe.

Deocamdată bursa de energie din Polonia (TGE) are statut de observator și urmează să se stabilească un calendar de extindere a cuplării piețelor de energie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: