luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 februarie, 2017

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat înscrierile pentru programul „Made in Romania: Liga BVB”, de îndrumare și de dezvoltare a afacerilor celor 15 companii care, odată selectate, vor fi susținute pentru a deveni „viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune”, potrivit unui comunicat emis marți.

Made in Romania: Liga BVB” reprezintă un program special de îndrumare ce va avea loc în perioada aprilie – noiembrie 2017. Bursa de Valori Bucureşti şi partenerii săi vor ghida 15 companii, oferindu-le training-uri, workshop-uri, oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, pentru a impulsiona creşterea organică a companiilor.

Training-urile oferite vor cuprinde mai multe arii de interes pentru orice companie în creştere, printre care:

 • branding,
 • marketing şi tehnici de vânzare,
 • dezvoltarea de produse,
 • consultanţă în management,
 • alternative de finanţare,
 • raportare financiară,
 • relaţia cu investitorii,
 • procesul de listare la bursă şi alte subiecte asemănătoare.

Dintre companiile care se pot înscrie deja în prodedura de selecție, va fi realizată o listă scurtă „de 50 de entităţi şi desemnarea finală a celor 15 companii care vor intra în Liga BVB”.

În perioada 6 – 19 februarie, un comitet de nominalizare format din „experţi locali implicaţi în mod activ în comunitatea antreprenorială şi de afaceri din România” va propune majoritatea companiilor nominalizate.

În acelaşi timp, Bursa de Valori Bucureşti invită toţi antreprenorii şi reprezentanţii companiilor din România să-şi prezinte propriile nominalizări, potrivit sursei citate.

În perioada 20 – 21 februarie, „BVB, împreună cu membrii Comitetului de Nominalizare, va selecta o listă scurtă de 50 de companii care vor trece în ultima etapă. Cele 15 companii ajunse în finală vor fi anunţate oficial pe 23 martie 2017 în cadrul primei ediţii a Bucharest Entrepreneurship Forum, organizat de Bursa de Valori Bucureşti.


14 companii vor fi selectate de un „juriu special format din 10 experţi de top ai pieţei, printre care investitori instituţionali, business angels şi antreprenori, precum şi profesionişti din mediul de afaceri”.

Juriul se va întruni într-o sesiune specială în data de 9 martie la Bucureşti pentru desemnarea finaliştilor.

Cea de-a 15-a companie va fi votată de public în perioada 23 februarie – 11 martie.

Oficialii BVB spun că printre criteriile de selecție a companiilor se numără:

 • să activeze în sectoarele sau industriile cu contribuție ridicată în PIB;
 • să aibă o „performanță relevantă în anii anteriori și produse noi, prototipuri, etc”;
 • să aibă  perspective de inovare în piețe de nișă;
 • să aibă o „reputație bună și un istoric curat în ceea ce privește transparența”;

„În ceea ce privește mărimea companiilor, ne uităm atât la companiile mici, cât și la companiile de talie medie și mare (Liga BVB este destinată tuturor companiilor românești”, răspunde BVB, la întrebările cursdeguvernare.ro.

Proiectul este unui „unic, organizat pentru prima data in istoria pietei de capital româneşti, pentru a identifica şi susţine viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune”.

„Prin lansarea Made in Romania dorim să aducem în centrul atenției viitoarele stele ale economiei românești, și, totodată, dorim să le ajutăm să crească și să le oferim oportunități unice de dezvoltare”, a declarat Lucian Anghel, președintele consiliului de administrație al BVB.

Programul „este un concept original care, împreună cu povestea de creștere a pieței bursiere românești, cu platforma AeRO, vasta campanie de educație financiară și progresele ample în vederea modernizării ecosistemului de investiții, marchează noua față a României”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Programul va fi realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars şi NN.

Susţinătorii oficiali ai proiectului sunt Entrepreneurship Academy, Inoveo, fundaţia Romanian Business Leaders şi portalul start-up.ro și este realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars şi NN.

Detalii despre program, înscrieri, componenţa juriului şia comitetului de nominalizări pe site-ul bvbleague.ro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: