sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2021

Partidul conservator al premierului Boiko Borisov, GERB, a câștigat alegerile legisative de duminică cu 24,2% – arată rezultatele oficiale după numărarea a 42,5% dintre voturi, anunță Reuters. Locul al doilea ar urma să fie ocupat, cu 19%, de noua formațiune populistă antisistem ”Există un Astfel de Popor” (ITN) condusă de vedeta TV Slavi Trifonov.

Potrivit rezultatelor parțiale, socialiști au 14,9%, partidul anticorupție Bulgaria Democrată a obținut 11%, iar Alianța de centru-stânga ”Sculați-vă! Jos Mafia!”  5,1% .


Partidul etnicilor turci Mișcarea pentru drepturi și libertăți a obținut 8,7% din voturi, în timp ce naționaliștii de la VMRO, actualul partener de coaliție al conservatorilor premierului, au câștigat doar 3,6%, aflându-se deocamdată sub pragul electoral de 4%.

Boiko Borisov: Să facem pace

În condițiile în care opoziția bulgară a anunțat că nu va colabora cu GERB, actualul premier Boiko Borisov a sugerat crearea unui guvern transpartinic de experţi.

„Propun să facem pace – haideţi să instalăm experţi să îşi asume responsabilitatea şi haideţi să facem tot ce putem pentru a ieşi din pandemie până în decembrie şi să începem să avansăm”, a declarat Borisov la primele ore ale dimineţii de luni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Într-un video postat pe Facebook, Borisov s-a adresat partidelor antisistem: „Nu aveţi expertiză, nu aveţi oameni, ar trebui să învăţaţi, dar aveţi un potenţial enorm”.


Potrivit Reuters, este de aşteptat ca negocierile pentru formarea unui nou guvern să dureze mai multe săptămâni şi nu poate fi exclusă nici organizarea de noi alegeri, ascensiunea spectaculoasă a partidului ITN complicând şi mai mult viitoarele negocieri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: