sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2022

Bulgaria a anunțat, vineri, că îl expulzează pe primul secretar al ambasadei Rusiei la Sofia, suspectat de implicare în acțiuni de spionaj. Măsura apare în contextul în care și Germania ar putea decide expulzarea „unui număr semnificativ” de diplomaţi ruşi.

Bulgaria a expulzat deja zece diplomaţi ruşi pe 18 martie. Sofia şi-a rechemat recent pentru consultări ambasadorul la Moscova.

În ceea ce-l privește pe diplomatul rus de la Sofia, acesta trebuie să părăsească ţara în termen de 72 de ore, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria.


Parchetul a deschis o anchetă împotriva acestui diplomat pentru „activităţi de informaţii nereglementate, probabil în favoarea Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat.

Ofensivă împotriva spionajului rusesc

Și Guvernul Germaniei analizează posibilitatea de a expulza numeroşi diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj, afirmă oficiali guvernamentali de la Berlin citaţi de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

În urmă cu câteva zile, cu ocazia unei reuniuni a Grupului naţiunilor puternic industrializate (G7), Tjorven Bellmann, director în cadrul Ministerului de Externe de la Berlin, a declarat că sunt analizate opţiuni decizionale comune cu partenerii în sensul retragerii acreditărilor unor diplomaţi ruşi suspectaţi de colaborare cu serviciile secrete de la Moscova.

Vineri seară, Ministerul german de Externe a confirmat că sunt analizate o serie de opţiuni, subliniind că „nu ar avea sens să fie anunţate acţiuni înainte de luarea unei decizii formale”, potrivit sursei citate de Mediafax.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Săptămâna trecută, marţi, Belgia a anunţat expulzarea a 21 de diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, iar Olanda a expulzat 17 diplomaţi ruşi.

De la declanşarea invaziei ruse a Ucrainei, pe 24 februarie, au avut loc zeci de expulzări ale unor diplomaţi ruşi din Statele Unite, Ţările de Jos, Irlanda, Polonia, ţările baltice şi Europa de Est.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: