marți

18 ianuarie, 2022

Italia și Bulgaria apelează la armată ca să impună restricțiile de circulație

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2020

Parlamentari bulgari la lucru

După o dezbatere extrem de aprinsă, parlamentul bulgar a votat vineri o lege care prevede că Armata va acționa, la nevoie utilizînd forța, pentru impunerea restricțiilor de circulație la care sunt supuși cetățenii bulgari, transmite Reuters.

decizie similară a fost luată și de autoritățile din Italia, anunță CNN.

Începând de vineri, soldații au fost chemați să asigure punerea în aplicare a restricțiilor de circulație în regiunea Lombardia, din Italia, în ziua în care oficialitățile din Peninsulă au anunțat 627 de decese provocate de coronavirus- cel mai mare număr de morți înregistrat într-o singură zi în întreaga lume de la declanșarea epidemiei de coronavirus.


În Bulgaria, forțele armate sunt mobilizate să asiste autoritățile civile, având permisiunea să opească autovehicole și persoane până la apariția poliției.

Decizia parlamentului de la Sofia, adoptată cu 89 voturi pentru, 55 împotrivă și 2 abțineri, este aspru criticată de forțele de opoziție. ”Nu poți lupta cu mitraliera împotriva unor viruși”, a afirmat Krum Zarkov, parlamentar al Partidului Socialist Bulgar.

Bulgaria are, vineri, 129 de cazuri confirmate oficial de infecție cu coronavirus și 3 morți cauzate de acesta. Bulgaria a decretat stare de urgență, și are școlile, restaurantele și toate celelalte localuri publice închise până la data de 13 aprilie. Călătoriile interne și externe sunt interzise până la aceeași dată.

Votul din Parlament apare în contextul în care autoritățile se luptă să impună restricțiile de circulație, adesea ignorate de bulgari.


Măsuri speciale sunt decretate în regiuni locuite cu precădere de populație de etnie rromă, în special din cauza faptului că mii de rromi bulgari s-au întors în ultimele zile în țară din diverse state Occidentale.

Potrivit Reuters, în localitățile Nova Zagora, Kazanluk și Sliven, unde trăiesc peste 50.000 de rromi, autoritățile municipale au introdus puncte de control pentru a bloca ieșirea rromilor din oraș.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Este foarte posibil să se simtă din nou discriminați, dar nu e vorba de așa ceva, e vorba de măsuri care privesc sănătatea publică”, spune primarul din Nova Zagora, Nikolai Grozev.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr