joi

9 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2022

Mii de oameni au protestat la Budapesta, miercuri, târziu în noapte, după ce parlamentul ungar a adoptat modificări fiscale care vor afecta sute de mii de liber-profesionişti şi proprietari de afaceri.

Parlamentul Ungariei a modificat o schemă fiscală populară pentru proprietarii de afaceri mici și liber profesioniști, la mai puțin de 24 de ore de la anunțarea inițiativei.

Aproximativ 450.000 de antreprenori maghiari care au ales această formă de impozitare în 2021 sunt afectați de schimbarea legislativă, anunță Reuters.


În esență, patronii de intreprinderi mici vor plăti impozit redus numai în situația în care veniturile sunt încasate de la persoane fizice. Veniturile încasate din relații comerciale cu alte companii sau PFA vor fi taxate suplimentar.

Nemulțumirea populară a fost amplificată de decizia guvernamentală de renunța la plafonarea prețurilor la utilități.

Miercuri, guvernul Orban a interzis exporturile de combustibili, inclusiv gaz natural, și a renunțat la plafonul aplicat prețurilor la utilități pentru gospodării, anulând una dintre măsurile protecționiste majore ale Fidesz.

Măsura va crește semnificativ prețurile la energie electrică și gaze pentru gospodării.


Manifestația oficială, organizată de partidul liberal de opoziție Momentum, s-a încheiat la ora 19, dar ulterior cea mai mare parte a mulțimii a ajuns în cele din urmă la sediul partidului de guvernământ Fidesz, care era puternic protejat de poliție.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: