Bruxelles / Parlamentul semnalează Comisiei că nu a rezolvat problema vizelor pentru SUA în cazul României și altor 3 state membre - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Bruxelles / Parlamentul semnalează Comisiei că nu a rezolvat problema vizelor pentru SUA în cazul României și altor 3 state membre

19 octombrie, 2020

Parlamentul European are miercuri pe ordinea de zi un proiect de rezoluție referitor la neîndeplinirea obligațiilor Comisiei Europene în materia reciprocității regimului de vize.

Chestiunea reclamată: în continuare, cetățenii din patru state membre UE au nevoie de viză pentru a călători în SUA, în timp ce toți cetățenii SUA pot intra în UE fără viză.

Regimul vizelor este aplicat de Statele Unite pentru cetățenii din România, Bulgaria, Croația și Cipru.


Parlamentul European a mai reclamat această chestiune și în 2017 și a cerut Comisiei Juncker ca, până la momentul în care administrația americană remediază problema semnalată, să impună vize de călătorie în Europa pentru cetățenii americani. Cum rezoluțiile Parlamentului nu sunt obligatorii pentru Comisie, aceasta nu a luat măsura cerută de Parlament.

La momentul respectiv, SUA solicitau vize de călătorie pentru cetățenii din cinci state membre UE, dar între timp Polonia a ieșit de sub acest regim chestiunea rezolvându-se bilateral.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O problemă similară a fost rezolvată de UE în relația cu Canada, dar rezolvarea globală a fost posibilă datorită aprobării acordului economic cu Canada.

Parlamentul European a început să preseze SUA în chestiunea vizelor începând cu decembrie 2016, însă Comisarul pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos, a avertizat asupra consecințelor, adică a eventualelor măsuri de răspuns din partea SUA sau a pericolului scăderii numărului turiștilor americani ce vizitează Europa.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr