luni

24 ianuarie, 2022

Boc, faţă cu angajarea răspunderii: Românii vor putea lua două servicii, să nu asculte de liderii de sindicat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2011

Premierul Emil Boc a susţinut, luni, după aprobarea în guvern a Codului muncii, că, în urma modificărilor propuse, românii îşi vor găsi mai uşor serviciu şi vor putea avea două joburi.

” Pentru ca românii să-şi găsească mai uşor un loc de muncă, pentru ca angajatorii să poată angaja mai uşor, pentru ca salariaţii să poată fi plătiţi mai bine pentru ca românii să-şi poată găsi mai uşor, eventual, un al doilea loc de muncă, dacă doresc şi pentru ca mai puţini angajatori în această ţară să folosească munca la negru”, şi-a motivat Boc proiectul de cod pentru care îşi va asuma răspunderea pe 8 martie.

Premierul a mai spus că odată cu flexibilizarea Codului muncii vor fi înăsprite sancţiunile pentru cei care folosesc munca la negru. ”Daca foloseşti mai mult de cinci salariaţi ca munca la negru, sancţiunea este de natură penală, amenda penală sau închisoare de la 1 la 2 ani, cu posibilitatea pentru instanţă, în caz de infracţiune, să dispună şi măsuri complementare”, i-a avertizat Boc pe patroni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a negat încă o dată acuzaţiile aduse de liderii de sindicat privind transformarea salariaţilor în sclavi.
”Le solicit tuturor să nu cadă pradă manipuării sindicatelor. Există lideri sindicali care, din nefericire, pentru conservarea propriei lor situaţii sau pentru protejarea propriilor lor interese, aruncă pe piaţă afirmaţii care nu au acoperire în textele Codului muncii, inclusiv această prevedere care spunea că li se va impune românilor obligativitatea de a munci 16 ore pe zi”, a spus primul-ministru.

El a susţinut că noul Cod a muncii nu va abroga legislaţia privind contractele colective de muncă, estimând ca până la finele acestui an să intre în vigoare legea specială privind contractele.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr