duminică

14 aprilie, 2024

28 februarie, 2011

Premierul Emil Boc a confirmat, luni, că şi-a trimis Corpul de Control la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi a precizat că îl va demite pe preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, dacă Parchetul va confirma suspiciunile de corupţie vehiculate în mass-media referitoare la acesta.

”Întotdeauna Corpul de Control realizează anchete administrative, iar în acest caz este vorba de o anchetă administrativă pe care am dispus-o la ANAF, iar dacă Parchetul va confirma cel puţin una dintre suspiciunile care au apărut în mass-media, şeful ANAF va fi demis”, a declarat Boc, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.

Consilierul de stat din guvern Andreea Vass afirmase, duminică noaptea, la Realitatea TV că premierul a trimis Corpul de Control la ANAF. Ulterior, ea a arătat că activitatea ANAF este monitorizată săptămânal la nivel guvernamental, pentru delimitarea clară a competenţelor instituţionale, diminuarea evaziunii fiscale şi colectarea veniturilor la bugetul de stat.   ”Preşedintele ANAF este obligat să facă această raportare săptămânal. Ochiul premierului este foarte vigilent şi atent îndreptat spre ANAF”, a spus consilierul premierului Emil Boc. Este normal să existe astfel de anchete interne fără a intra în imixtiune cu anchetele penale care au cu un totul alt curs”, a declarat, pentru AGERPRES, Andreea Paul-Vass.


Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat, luni, după ce a fost la Guvern, că nu va demisiona din funcţie.   ”Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie. Atâta timp cât am îmbunătăţit activitatea instituţiei, am implementat cu succes declaraţia unică şi am contribuit împreună cu celelalte instituţii ale statului la combaterea fenomenului de corupţie, nu există motive pentru care să-mi dau demisia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Blejnar.   El a acuzat o presiune mediatică în ultima perioadă, care nu are legătură cu performanţele sale sau ale instituţiei pe care o conduce, ci cu dispute politice.   „Presiunea mediatică are conotaţii de natură politică şi nicidecum în ceea ce priveşte calitatea mea profesională sau a instituţiei pe care o conduc. Atâta timp cât voi rămâne în funcţie, voi continua împrepună cu celelalte instituţii ale statului procesul de combatere a evaziunii fiscale şi a corupţiei din România”, a mai afirmat Blejnar.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: