marți

18 iunie, 2024

19 noiembrie, 2015

bnrBanca Națională a României (BNR) identifică periodic băncile de importanță sistemică din România. Cea mai recentă analiză a identificat nouă filiale – Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, AlphaBank, Garanti Bank, cec Bank, Bancpost – și o sucursală – ING Bank N.V.

Băncile de importanță sistemică au un rol semnificativ în cadrul sectorului bancar românesc, deținând 72 la sută din active, 75 la sută din depozite și 73 la sută din creditele acordate, la nivelul lunii iunie 2015.

sistemic
Sursă date: Prezentare Liviu Voinea, viceguvernator BNR

Instituțiile de credit de importanţă sistemică sunt entitățile de dimensiuni mari comparativ cu activele sistemului financiar ansamblu și/sau cu economia reală, se arată într-o prezentare realizată de Liviu Voinea, viceguvernator BNR.


Trei dintre băncile părinte ale instituțiilor de credit sistemice din România sunt bănci de importanță sistemică globală, respectiv: Unicredit Grup, Societe Generale, ING Bank.

Dintre celelalte instituții de credit din România, care nu au un caracter sistemic, o instituție de credit are o bancă părinte care este inclusă în grupa băncilor de importanță sistemică globală (Groupe credit 
Agricole).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: