Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

14 decembrie, 2021

Grupul Bittnet (simbol bursier BNET)  a cumpărat 74% din acțiunile Global Resolution Experts (GRX), specializată în securitatea informațională. GRX va fuziuna cu o altă subsidiară a BNET, iar firma rezultată va fi adusă pe piața AeRO a Bursei. Bittnet însăși a fost una dintre primele companii antreprenoriale listate pe AeRO, unde a obținut numeroase finanțări.

Piața AeRO a Bursei de Valori  București (BVB) a fost adaptată tocmai pentru încurajarea companiilor mici, antreprenoriale, cu mare potențial de dezvoltare, să ceară finanțare prin bursă.

Anul viitor, Grupul Bittnet (BNET) va lansa o entitate nouă formată din companiile ISEC și GRX pentru domeniul securității cibernetice. Totodată, grupul își propune să listeze noua entitate pe piața AeRO în cel de-al doilea semestru al anului.


În primele trei luni din 2022, „Bittnet Group va forma un Comitet Consultativ al noului brand, care va avea misiunea să sprijine conducerea în atingerea obiectivelor de business pentru perioada 2022-2026”, potrivit unui comunicat Bittnet.

ISEC, GRX și o altă companie din grup, Dendrio, au împreună venituri de peste 20 milioane de lei provenite din hardware, software și servicii profesionale în securitate informațională.

Sinergie antreprenorială la Bursă

Global Resolution Experts (GRX) a fost fondată în anul 2015 de antreprenorii români Cristian Săndescu și Mihnea Călin, cu misiunea de a oferi servicii profesionale și personalizate în domeniul securității cibernetice către clienți mari din România și Uniunea Europeană.

Compania are acum „20 de experți recunoscuți internațional în piața de securitate, oferind servicii de audit și consultanță atât către industriile tradiționale de banking, insurance, sector public, dar și către startup-uri, datorită expertizei în tehnologiile de ultimă generație și a practicilor DevSecOps”, potrivit Bittnet.


Restul de 26% din acțiunile GRX vor fi deținute de către fondatorii companiei.

„Această tranzacție marchează o nouă etapă majoră de dezvoltare a grupului nostru, deoarece odată cu această tranzacție se naște o nouă divizie în cadrul Bittnet Group, cea de securitate cibernetică”, spune Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group, el însuși un antreprenor care, împreună cu fratele său, Cristian Logofătu, și-a adus compania la cota Bursei.

La Bursă valoarea Bittnet a crescut de 20 de ori

Bittnet a fost fondată în 2007. Opt ani mai târziu se listează pe piața AeRO a Bursei și atrage o finanțare prin care este evaluată la 1,5 milioane de euro.

Acum valoarea de piață a companiei (capitalizarea bursieră) este de peste 152 de milioane de lei, sau peste 30 milioane de euro). Grupul deține 10 branduri, inclusiv ale mai multor companii preluate.

Acțiunile BNET se tranzacționează pe piața principală a Bursei și au fost incluse, din 22 martie 2021, în doi indici globali, FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap și în toți indicii de referință ai BVB.

Bittnet vrea să profite de programul Europa Digitală prin care, la nivelul UE, vor fi realizate investiții de 1,6 miliarde de euro, în perioada 2021-2027, în proiecte de securitate cibernetică pentru administrații publice, companii și persoane fizice.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: