duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 februarie, 2021

Actiunile Bittnet Systems (BNET) vor intra din martie în portofoliile indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Total-Cap și astfel, Romania va avea 4 acțiuni în indicii FTSE Russell: titlurile Bittnet Systems alăturându-se celor ale TeraPlast (TRP), iar acțiunile Banca Transilvania (TLV) și Nuclearelectrica (SNN) fiind deja în indicii pentru piețe emergente.

Bittnet a fost înființată în anul 2007 și oferă servicii de training și soluții de integrare IT

Promovarea de către FTSE Russell a Bursei de Valori București (BVB) în categoria piețelor emergente, în septembrie 2020, „a deschis pentru piața de capital calea către un univers investițional mult mai larg, iar odată cu creșterea numărului de investitori, este mai mare și cererea pentru activele românești, care se va traduce și printr-o evaluare mai bună a companiilor listate și, deci, printr-o creștere a capitalizării pie/ei locale”, spune un comunicat al BVB.


Bursa de Valori București (BVB) a început în forță anul 2021, iar indicele BET – TR, unul dintre cei mai importanți ai BVB, a crescut cu 5,1% în 31 ianuarie față de 31 decembrie, mult mai mult decât în tot anul 2020 (+3,4%), potrivit datelor Bursei.

(Citiți și: „Creștere în ianuarie 2021 mai mare decât în tot anul 2020 la Bursa de Valori București”)

O poveste de succes al Bursei

Bittnet Systems (BNET) este o poveste de succes pentru bursă, mai ales prin parcursul ei, fiind una dintre primele companii mici care s-au listat acum șase ani pe piața alternativă AeRO, a BVB și urcând apoi până în portofoliul celor mai importante 25 acțiuni de la bursă, în portofoliul indicelui BET-XT de la București și acum în cel al FTSE Russell.

„Bittnet devine o altă poveste etalon pentru Bursa de Valori București, pentru că în cei șase ani de prezenta pe piața de capital a utilizat la maximum mecanismele pieței, atât pentru atragerea de finanțare, pentru creșterea vizibilității, dar, mai ales, pentru extindere. Parcursul Bittnet de la listarea din 2015 până în prezent demonstrează eficiența listării (la  bursă) și a finanțării prin piața de capital pentru dezvoltarea companiilor într-un mod sustenabil”, a declarat  Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Includerea titlurilor BNET în indicii FTSE Russell este o recunoaștere a parcursului de piață al companiei și „vine ca o consecință naturală a tuturor acestor lucruri. Ne dorim sa avem cat mai mult companii romanesti in indicii FTSE Russell, pentru ca astfel de consolidam statutul de piata emergenta si, totodata, suntem mai vizibili pe radarele investitorilor internationali”, a mai spus Adrian Tănase.


Anunțul FTSE Russell „reprezintă încă o confirmare a faptului că și companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea ușor ca fiind «mici», pot aduce lichiditate semnificativă în piață. Cred că această decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea actiunilor BNET în indicele BET-XT, ar trebui să dubleze semnalul pentru investitorii profesioniști locali, de a-și diversifica portofoliile, oferind expunere atât de necesară intr-o companie de IT cu creștere accelerată”, spune Cristian Logofatu, cofondator al Bittnet Systems.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: