joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a subscris un pachet de obligațiuni verzi în valoare de 67 milioane de euro ca parte a unei emisiuni de 600 de milioane EUR de către grupul ceh VGP NV, un dezvoltattor pan-european de parcuri logistice și semi-industriale de înaltă calitate.

Investiția băncii va sprijini dezvoltarea parcurilor semi-industriale și logistice durabile ale VGP în Ungaria, Letonia, România și Republica Slovacă, potrivit unui comunicat al BERD.


Prin obligațiunile verzi se finanțează proiectele cu o componentă puternică de tranzițioe la energia verde sau de eficiență energetică.

Anul trecut, ING Bank a structurat și intermediat cu succes prima emisiune de astfel de instrumente a companiei imobiliare NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est.

(Citiți și: „România intră indirect pe harta obligațiunilor verzi printr-o firmă imobiliară regională”)

Filiala din România a grupului VGP este activă din 2007, are în construcție parcuri la  Brașov și Arad, a cumpărat tern pentru unul nou la București și deține parcuri logistice și semi- industriale active în  Timișoara  și  Sibiu.

Grupul  are  un  total  de  77  de  parcuri situate în douăsprezece țări europene și se află intr-o expansiune accelerata pe toate piețele sale.


În România,  BERD va sprijini compania în crearea de noi oportunități de formare și educare a personalului, în special pentru tineri, printr-un program de formare la nivel corporativ format dintr-o componentă de învățare duală de înaltă calitate și acreditată și un stagiu la locul de muncă. inițiativă.

Programul va fi pilotat în România și ulterior va fi reprodus în alte operațiuni VGP, inclusiv Ungaria, Letonia și Republica Slovacă.

Creditorii preferă proiectele de dezvoltare durabilă (verde)

VGP a promis că operațiunile sale de grup vor atinge neutralitatea netă a carbonului până în 2025 și lucrează acum la punerea în aplicare a strategiei sale de decarbonizare. Printre numeroasele măsuri care se introduc în prezent se numără oferirea de energie verde locatarilor săi, amintește comunicatul BERD.

Noile parcuri logistice planificate vor fi certificate cu un rating minim BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), cel mai bun indice de durabilitate din lume, contribuind la îmbunătățirea performanței durabilității imobilelor industriale în economiile în care berd investește și VGP își desfășoară activitatea, inclusiv în sud-estul Europei și statele baltice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 berd va sprijini în continuare VGP în explorarea oportunităților care decurg din implementarea viitoare a tehnologiilor regenerabile și cu conținut scăzut de carbon și hidrogen și a mobilității electrice, precum și avansarea caracteristicilor de proiectare circulară pentru a realiza un cadru cu carbon redus la nivelul clădirii. Aceste soluții sunt foarte inovatoare în regiunile în cxare operează BERD.

 berd este un investitor major în Ungaria, Letonia, România și Republica Slovacă. Până în prezent, a investit 15,5 miliarde de euro în cele patru țări, din care aproape 9 miliarde de euro numai în România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: