joi

18 aprilie, 2024

23 iunie, 2014

Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea menţine dobânzile la un nivel scăzut cel puţin până la sfârşitul anului 2016, a indicat preşedintele BCE, Mario Draghi, într-un interviu pentru publicaţia olandeză De Telegraaf şi publicat ulterior pe site-ul BCE.

„Am prelungit accesul băncilor la lichiditate nelimitată până la sfârşitul anului 2016. Este un semnal. Programul nostru pentru susţinerea creditării către companii va continua patru ani. Asta arată că dobânzile vor rămâne scăzute o perioadă prelungită. Dar ulterior, vor creşte odată cu întărirea recuperării economice”, a răspuns Mario Draghi, întrebat fiind cât timp vor rămâne scăzute dobânzile.

Preşedintele BCE a evitat să spună ce se va întâmpla dacă SUA va creşte dobânda în primăvara anului 2015.


Zona euro a intrat în cea de-a noua lună de revenire, dar această „redresare este încă slabă şi inegală de-a lungul zonei euro”. „Şi este vulnerabilă. În economia globală se pot întâmpla accidente care să schimbe rapid situaţia”, a declarat Mario Draghi pentru publicaţia olandeză De Telegraaf.

BCE a introdus măsuri fără precedent în luna iunie, printre care o rată negativă a dobânzii la depozitele constituite de bănci, astfel încât acestea sunt nevoite să plătească pentru a-şi depozita fondurile la BCE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: