duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 decembrie, 2011

Opoziţia ar obţine 50,8% în Capitală în decembrie, faţă de 63,3% în noiembrie, relevă un barometru al opiniei publice comandat de ziarul „Adevărul“ și realizat de IMAS.

Uniunea Social Liberală (PSD-PNL-PC) conduce în preferinţele bucureştenilor cu 50,8% din voturile celor care s-ar prezenta la alegerile parlamentare.

PDL ar fi votat de 27,5% din alegătorii din Capitală, mai relevă cercetarea realizată de IMAS, la comanda publicației deținute de Dinu Patriciu.


Partidul Poporului, patronat de Dan Diaconescu, ar obţine 6,9%, UNPR este cotat cu 5,3%, iar PRM, cu 5,1%.

Crin Antonescu este cel mai popular om politic printre bucureşteni, având o cotă de încredere de 23,1% . Preşedintele Traian Băsescu este apreciat de 15,3% din alegători, în timp ce şeful Senatului, Vasile Blaga, are 14,8%. Liderul PSD, Victor Ponta, are o cotă de încredere de 10,7%, urmat de Theodor Stolojan – 10%, Corneliu Vadim Tudor – 9,7% şi Emil Boc – 8,1%.

Potrivit ziarului Adevărul, Uniunea Social Liberală înregistrează cea mai mare pierdere la nivel naţional, în condiţiile în care în ultima lună PSD a fost măcinat de scandaluri interne, iar Opoziţia nu a lansat mesaje referitoare la activitatea Puterii. După ce Victor Ponta a propus excluderea lui Mircea Geoană din PSD, scandalul s-a prelungit câteva săptămâni.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 7-14 decembrie 2011, la comanda ziarului „Adevărul”, pe un eşantion de 1.039 de persoane, cu o marjă de eroare de +/-3%.

Situația pe regiunile istorice, conform cercetării IMAS:


Transilvania. USL se află în topul preferinţelor, însă cota de popularitate a Alianţei este de doar 38,8%, cu aproape douăzeci de procente mai mică decât în Muntenia. PDL este cel de-al doilea partid preferat de transilvăneni cu 23,7%, urmat de UDMR (13,7%). Preferinţele românilor din Transilvania clasează Partidul Poporului pe cel de-al patrulea loc, cu 10,9%, urmat de PRM cu 5,4% din voturi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Muntenia. Lider în preferinţele electorale ale românilor este USL cu 59%, urmat, la depărtare, de PDL cu 18,5%. PDL a înregistrat cota cea mai mică de popularitate printre alegătorii munteni. Partidul Poporului, condus de realizatorul TV Dan Diaconescu, se află pe al treilea loc cu 11%. PRM a reuşit să obţină 7,1% din preferinţele alegătorilor, în timp ce UNPR (1,4%), PNG (1,4%) şi UDMR (1,1%) au rămas sub pragul electoral de 5%.

Moldova. USL ar fi votat de 51,1% din alegători, urmat la aproximativ 30 de procente de PDL, care, deşi se află pe locul al doilea, a înregistrat doar 20,7% din preferinţele moldovenilor. Pe cel de-al treilea loc se situează Partidul Poporului cu 17%, cel mai bun scor al acestui partid la nivel regional. PRM (7,4%), PNG (1,7%) şi UNPR (1,4%) se află şi în Moldova sub pragul electoral de 5%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: