luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 octombrie, 2020

Băncile din zona euro au înăsprit condițiile de creditare în al treilea trimestru al anului și este de așteptat să continue să facă acest lucru deoarece sunt tot mai îngrijorate de impactul pandemiei de coronavirus, reiese dintr-un raport al Băncii Centrale Europene (BCE) consultat de Reuters.

Creditorii au în prezent condiții mai stricte de aprobare a creditelor pentru întreprinderi și persoane fizice, inclusiv pentru împrumuturile deja acordate.

Potrivit estimărilor creditorilor, în trimestrul patru va continua înăsprirea condițiilor de creditare, din cauza teleranței mai scăzute la risc a băncilor și din cauza înrăutățirii percepției privind riscurile.


„Pentru al patrulea trimestru al anului, băncile estimează că vor continua să înăsprească condițiile de împrumut, ceea ce reflectă îngrijorările privind revigorarea economiei, dat fiind că anumite sectoare economice sunt încă vulnerabile, precum și îngrijorările privind prelungirea măsurilor de suport fiscal”, se menționează într-un comunicat al BCE.

BCE a spus în joc 1,3 miliarde de euro pentru a sprijini zona euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat în martie un amplu porgram de relaxare cantitativă (QE), în contextul pandemiei Covid-19, în valoare de 1.350 de miliarde de euro.

În prezent, această „tiparniță de bani”, prin care BCE cumpără obligațiuni din zona euro (instrumente de finanțare a datoriilor publice, dar și private) în contextul Covid-19, funcționează în paralel cu un program similar, dar de dimensiuni mai reduse, aprobat la sfârșitul anului trecut pentru a sprijini creșterea economică anemică a blocului monetar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Achizițiile vor continua să fie realizate de o manieră flexibilă, în timp, pe clase de active și jurisdicții variate. Acest lucru permite Consiliului guvernatorilor să înlăture eficient riscurile la adresa transmiterii fără probleme a politicii monetare”, anunța BCE.


 

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: