joi

25 aprilie, 2024

27 februarie, 2020

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România din punct de vedere al activelor, a înregistrat anul trecut un profit net de 1,6 miliarde de lei, la nivelul întregului grup profitul fiind de 1,8 miliarde de lei. Acționarii băncii propun distribuirea ca dividend în numerar a circa 60% din profit.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finalul anului trecut la 91,7 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 40,35 miliarde lei. Depozitele clienților au ajuns la 77,04 miliarde lei, din care 51,67 miliarde lei sunt depozite ale clienților persoane fizice, iar 25,37 miliarde lei, depozitele persoanelor juridice.

Anul trecut, BT a acordat 223.000 de împrumuturi către companii și persoane fizice. Companiile au fost finanțate cu peste 10,5 miliarde lei. Portofoliul creditelor IMM (conform definiției europene a IMM-urilor) a ajuns la 16,5 miliarde lei. Soldul creditelor ipotecare/imobiliare este de 11,8 miliarde lei.


Peste 9.600 de români și-au luat locuință cu ajutorul Băncii Transilvania.

“Pentru BT, 2019 a fost un an bun, am crescut sustenabil, iar rezultatele demonstrează situația noastră financiară solidă. Ca lider de piață avem responsabilități pe măsură față de România și știm că rolul nostru este esențial pentru finanțarea economiei și ambițiilor românilor. Încercăm să facem mai mult decât banking, să inspirăm şi să motivăm oamenii, atenți la preocupările acestora, fie că este vorba de colegi, clienți sau parteneri ai băncii. În 2020 continuăm investițiile în tehnologie și inovație pentru perfecționarea serviciilor noastre pentru clienți. președintele Consiliului de Administrație, Banca Transilvania.

Servicii digitale

Peste 20% din creditele acordate anul trecut clienților persoane fizice au fost accesate online. 30% din depozitele deschise în 2019 au fost prin BT24 Internet Banking. Peste 2,5 milioane de operațiuni au avut loc, în medie, zilnic prin BT anul trecut. Aproape 40 de milioane de operațiuni au fost realizate prin BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, +32% în 2019 față de 2018. Principalele operațiuni au fost: plăți în lei, transferul de bani între conturile proprii şi plata facturilor.

Peste 2,5 milioane de operațiuni au avut loc, în medie, zilnic prin BT anul trecut.


Taxa anuală pe active a fost de 103,6 milioane lei.

Eficiența operațională, măsurată prin raportul cost/venit, a fost de 47,1%. Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 4,36% la 31 decembrie 2019.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 94%. În cazul în care sunt considerate și garanțiile, rata de acoperire este de 128%;

Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2019 a fost de de 17,83%. Cu profit inclus, aceasta este de 21,28%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: