vineri

21 iunie, 2024

8 iunie, 2022

Consiliul de administrație al Băncii Mondiale a aprobat o finanțare suplimentară de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, pentru a ajuta guvernul de la Kiev să plătească salariile funcționarilor publici și asistenților sociali, transmite Reuters.

Această nouă finanțare crește ajutorul Băncii Mondiale la peste patru miliarde de dolari. Pe 8 martie instituția a aprobat un ajutor de trei miliarde cu o debursare imediată de 489 de milioane de dolari.

Banca Mondială a declarat într-un comunicat că cea mai recentă finanțare este susținută de garanții de finanțare din Marea Britanie, Țările de Jos, Lituania și Letonia. Proiectul este, de asemenea, susținut prin finanțare paralelă din Italia și contribuții din partea unui nou fond fiduciar multidonator.


”Portofoliul de proiecte al Băncii Mondiale pentru Ucraina susține îmbunătățirea serviciilor publice de care beneficiază în mod direct cetățenii obișnuiți în domenii precum alimentarea cu apă, canalizare, încălzire, electricitate, eficiență energetică, drumuri, protecție socială, educație și sănătate”, se mai arată în comunicat.

Ucraina a anunțat că are nevoie de cel puțin 5 miliarde de dolari pe lună pe termen scurt pentru a-și menține guvernul în funcțiune, în contextul invaziei Rusiei din februarie și a luptelor care au oprit mari părți ale economiei.

Liderii financiari ai G7 au promis luna trecută finanțări suplimentare de 9,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, care ar ridica sprijinul lor non-militar la aproape 20 de miliarde de dolari.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: