sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2011

Directorul departamentului de analiză de la Banca Centrală a Chinei, Zhang Jianhua, a afirmat, luni, că îngrijorările referitoare la capacitatea guvernului american de a-şi rambursa datoriile ar putea majora preţurile pentru obligaţiunile emise de SUA, transite Reuters.

Aceste temeri sunt alimentate şi de acţiunea de săptămâna trecută a agenţiei de rating Standard & Poor’s, care a avertizat că va retrograda ratingul AAA de care beneficiază SUA, daca administraţia de la Washington nu îşi reduce uriaşul deficit bugetar.

În acest context, China trebuie să se protejeze faţă de volatilitatea preţurilor obligaţiunilor emise de Trezoreria SUA, în cazul în care investitorii vor cere randamente mai mari pentru bondurile americane, a susţinut Zhang Jianhua.


Oficialul bancar chinez s-a declarat, însă, încrezător că cererea pentru bondurile americane va rămâne la un nivel consistent, având în vedere şi lipsa de alternative de investiţii.

O dovadă în acest sens este faptul că avertismentul S&P nu a modificat achiziţiile de obligaţiuni americane.

Potrivit Federal Reserve – sistemul bancar central al SUA -, săptămâna trecută achiziţiile de bonduri americane de către băncile centrale din întreaga lume au crescut cu 14,09 miliarde de  dolari, ajungând până la 3.423 de miliarde de dolari.

Cel mai mare deţinător extern de obligaţiuni guvernamentale americane, China este foarte sensibilă la evoluţiile preţului bondurilor americane şi a încercat în repetate rânduri să obţină asigurări că investiţiile sale vor fi protejate.


La finele lunii februarie, China deţinea obligaţiuni guvernamentale americane în valoare de 1.154 miliarde de dolari.

Datoria guvernamentală a SUA urmează să depăşească 14.300 de miliarde de dolari la începutul lunii mai.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: