sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2012

Ministrul Teodor Baconschi a declarat la Realitatea Tv că nu regretă textul scris pe blog, pentru că el nu s-a referit la protestatari, ci la oamenii care se dedau la violenţe în piaţa Universităţii. „Am fost amplu răstălmăcit” – a declarat fostul ministru de externe.

Afalt la Bruxelles la întâlnirea miniştrilor de externe din Uninea Europeană pe tema Iranului, Teodor Baconschi spune că nu a fost anunţat prin sms de demitere, ci a primit un telefon, în jurul orei 11,00,  de la pemierul Emil Boc, după reproşurile pe care i le-au făcut în partid unii parlamentari, în frunte cu Ioan Oltean. Premierul nu i-a reproşat chestiuni de competenţă guvernamentală, ci a invocat accentul politic pe care îl are revocarea sa din funcţie.

Fostul ministru de Externe spune că nu regretă nimic din ce a făcut, că şi-a îndeplinit mandatul conform cu interesele României şi că marţi îşi va onora întâlnirile programate cu miniştri de externe ai unor ţări europene.


Premierul Emil Boc a anunţat luni, în faţa plenului parlamentului reunit în sesiune extraordinară că a decis revocarea ministrului de externe Theodor Baconschi.

Premierul a spus că a înaintat cererea de revocare către preşedintele Băsescu.

Premierul i-a reproşat ministrului de Externe “stângăciile” şi “derapajele” verbale, privind aprecierile pe care ministrul le-a făcut la adresa protestatarilor. Emil boc şi-a cerut scuze în numele “tuturor colegilor” din PDL care au făcut asemenea aprecieri.

Ministrul Baconschi scrisese pe blogul personal, la începerea protestelor în Piaţa Universităţii, că “Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii”.


Ministrul Baconschi se afla, la ora anunţului făcut de premier, la o reuniune a ministrilor de externe din Europa privind situaţia din Iran.

Teodor Baconschi este prim-vicepreşedinte al PDL.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: