marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2020

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu lipsa apei calde și a căldurii din București, o problemă pe care instituția o consideră, conform unui comunicat emis marți, „o chestiune de sănătate publică”.

Lipsa acestor condiții de viață este cu atât mai gravă cu cât România se confruntă cu virusul SARS-CoV-2.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum și la Primăria Municipiului București, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condițiilor de trai normale, în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja”, arată Avocatul Poporului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Joi, un număr de 3.400 de blocuri, din totalul de peste 8.200 de astfel de imobile racordate la rețeau centrală nu aveau apă caldă și căldură.

Lipsa investițiilor și a lucrărilor de reparații, a explicat primarul general Nicușor Dan, a făcut ca pierderile de apă să crească în patru ani de la 800 de tone de apă pe oră, la 2.500 de tone pe oră. Potrivit acestuia, în perioada nu se vor face decât intervenții pentru remedierea avariilor, urmând ca după încheierea iernii să înceapă lucrările de înlocuire a conductelor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: