joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2020

Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor și investighează posibila nerespectare a dreptului la educație odată cu trecerea cursurilor în online.

Instituția a trimis Ministerului Educației două adrese, în cursul lunii noiembrie, ultima solicitând analizarea redeschiderii cursurilor față în față, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru a nu exista consecința grave asupra inegalităților privind accesul la educație.

Această adresă este semnată de adjunctul Avocatului Poporului, Molnar Zsolt, care precizează că state cu un număr mult mai mare de cazuri zilnice de Covid-19 au menținut prezența la clasă a elevilor și invocă raritatea identificării infectărilor cu coronavirus la copii.


De asemenea, el menționează un studiu al organizației World Wision România, ce concluziona că „educația rurală este o utopie în mediul rural: 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la educație online în timpul unei situații de urgență”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prima adresă transmisă Ministerului Educației, Avocatul Poporului solicita o situație a profesorilor care au cerut și, paralele, a celor care au primit laptopuri pentru a putea asigura predarea online.

În cazul lipsei tehnologiei necesare, “poate fi reținută o posibilă încălcare a dreptului la educație al copiilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: