vineri

26 aprilie, 2024

8 decembrie, 2014

Londra, 2 noiembrie 2014, coada la vot

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente au venit luni la Direcția Națională Anticorupție pentru a aduce documente solicitate de procurori în dosarul privind votul din diaspora, anunţă luni Agerpres, citând surse judiciare.

Parchetul General a trimis joi către DNA dosarul în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în diaspora la alegerile prezidențiale.

“La data de 4 decembrie 2014, constatând că faptele cu privire la care s-a început urmărirea penală sunt susceptibile de a fi încadrate și în dispozițiile art. 132 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, norme care atrag competența de investigare a Direcției Naționale Anticorupție, Secția de urmărire penală și criminalistică a dispus declinarea cauzei în favoarea acestei structuri”, preciza Parchetul General, la 4 decembrie, într-un comunicat de presă.


Parchetul afirmă că în acest dosar a fost începută urmărirea penală pe 18 noiembrie 2014, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijența în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Procurorii de la Parchetul General au efectuat acte de urmărire penală constând în obținerea de la Biroul Electoral Central și de la Ministerul Afacerilor Externe a actelor oficiale relevante pentru documentarea cauzei.

Și DNA a anunțat joi, săptămâna trecută, că a înregistrat un dosar în care efectuează cercetări cu privire la votul din diaspora.

“La nivelul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției, în cursul lunii noiembrie, anul curent, s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în Diaspora”, se arată într-un comunicat DNA remis joi presei.


La data respectivă, DNA a confirmat oficial că a cerut de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora.

“Procurorii anticorupție, constatând că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se află înregistrat un dosar penal cu același obiect, la data de 2 decembrie 2014 au solicitat acestei instituții cauza respectivă, în vederea reunirii celor două cauze penale. Facem precizarea că începerea urmăririi penale cu privire la faptă nu are caracterul formulării unei acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă”, menționează DNA.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: