duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 noiembrie, 2021

Austria este prima țară ce reintroduce carantina totală și care impune vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru populația eligibilă, scrie BBC. Lockdown-ul ]ncepe luni și va dura până pe 12 decembrie, iar vaccinarea va fi obligatorie din februarie 2022.

Înainte de 12 decembrie situația epidemiologică va fi reevaluată și atunci se va decide dacă lockdown-ul va fi eliminat sau prelungit.


În această perioadă se vor închide toate magazinele neesențiale și școlile rămâne deschise doar acolo unde procesul de învățare necesită prezența fizică.

Anunțul a fost făcut vineri de către cancelarul Alexander Schallenberg, la numai câteva zile după ce Viena decisese instituirea carantinei pentru persoanele nevaccinate.

Cancelarul conservator Alexander Schallenberg a făcut anunțul după dicuții cu adunarea guvernatorilor regiunilor. „Trebuie să facem față realității (…) În pofida efortului din ultimele luni, nu am reușit să convingem suficienți oameni să se vaccineze (…) Nu ne dorim al 5-lea val”. El a reamintit că terapiile intensive ale spitalelor sunt supraîncărcate.„Creșterea durabilă a ratei de vaccinare este singura cale de ieșire din acest cerc vicios”, a spus Schallenberg.

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată, aceasta fiind cea mai mică în rând statelor occidentale din UE.


Numărul de cazuri de coronavirus este printre cele mai ridicate de pe continent, cu o incidență de 971,5 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile.

Cele două provincii austriece cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, anunțaseră deja că introduc propriile lockdown-uri și făceau presiuni asupra guvernului național pentru extinderea măsurii la nivel național.

Toate statele europene introduc restricții pentru a limita impactul unui eventual val 5 al pandemiei de SARS-CoV-2.

Premierul slovac Eduard Heger a anunțat că de luni va fi instituit un lockdown pentru persoanele nevaccinate, iar Cehia că va limita drastic accesul nevaccinaților la diferite servicii.

Germania limitează participarea neimunizaților la activitățile publice

Berlinul a decis limitarea accesului la o mare parte a activităților publice, pentru persoanele nevaccinate și pentru cele care nu au trecut prin boală, în localitățile unde presiunea asupra spitalelor este ridicată – depășește o anumită rată a internărilor, scrie Reuters.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Saxonia, regiunea cea mai afectată de valul 4, ia în considerare o carantină parţială, inclusiv închiderea teatrelor, concertelor şi meciurilor de fotbal.

Acest land are cea mai scăzută rată de vaccinare şi cea mai mare rată de infectare din Germania. Noile infecţii zilnice au crescut de 14 ori în ultima lună în Saxonia, care se confruntă cu numeroase proteste ale antivacciniștilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: