luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 noiembrie, 2021

Persoanele nevaccinate anti-Covid din Austria nu-și mai pot părăsi locuințele, începând de luni, decât pentru cumpărături esenţiale și pentru a merge la lucru sau la medic.

Cetăţenii nevaccinaţi vor avea totuşi permisiunea să iasă la plimbare în orice moment al zilei, pentru a-şi păstra sănătatea fizică şi mintală.

Pentru a se asigura de respectarea acestei carantine, autoritățile au anunțat controale aleatorii, iar neconformările vor fi amendate cu până la 1.450 de euro.


Pe fondul valului epidemic în creştere, Austria a raportat duminică 11.552 de cazuri noi de infectare, iar rata de incidenţă pe şapte zile a ajuns la aproape 850 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Măsurile de lockdown vor fi aplicate pentru o perioadă iniţială de 10 zile.

Carantina au fost adoptată de guvernul federal şi de autorităţile landurilor, dar cancelarul Alexander Schallenberg a spus că acestea din urmă sunt libere să instituie restricţii chiar mai dure, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Capitala, Viena, a anunţat deja că va introduce suplimentar obligativitatea unui test PCR pentru persoanele vaccinate sau vindecate de COVID-19 pentru accesul în restaurante şi la orice eveniment cu mai mult de 25 de participanţi.


Autorităţile speră că acest lockdown va încuraja vaccinarea.

Restricţii impuse anterior au condus deja la o creştere a numărului celor care s-au vaccinat. În prezent, circa 65% din populaţie este vaccinată, aceasta fiind cea mai mică rată din Europa occidentală.

Guvernul austriac ia în considerare impunerea unor restricţii generale de circulaţie pe timp de noapte, începând de la ora 22:00, o decizie urmând să fie luată miercuri, a indicat ministrul sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, duminică seara la postul ORF.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: