luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2021

Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă, se va afla joi într-o vizită oficială la București, unde va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis și cu miniştrii interimari ai Sănătăţii şi Apărării despre îngrijorările Bruxelles-ului legate de rata mică a vaccinării anti-Covid.

În întâlnirile cu oficialii români, comisarul va aborda îngrijorările referitoare la rata mică de vaccinare anti-Covid din România, o situație ce pune probleme nu doar redresării României, ci a UE în ansamblu, în opinia sa:

„Este important pentru mine să vin, personal, la Bucureşti pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situaţia îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetăţenilor români -de toate vârstele şi categoriile sociale – în pericol. Acest risc reprezintă totodată şi o barieră în calea redresării depline a României şi a Uniunii Europene în ansamblu”, a declarat comisarul european, citat într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.


Potrivit oficialului de la Bruxelles, „Europa a furnizat vaccinuri sigure şi eficiente în timp record – România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenţei la vaccinare şi a opri răspândirea virusului”. Astfel, „trebuie încurajat efortul din partea tuturor părţilor interesate – Guvern, profesionişti din domeniul sănătăţii, ONG-uri şi cetăţeni – aştept cu interes aceste întâlniri productive”.

Programul întâlnirilor

Comisarul european se întâlneşte la ora 9,00 cu ministrul interimar al Sănătăţii, Attila Cseke, apoi cu ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, la ora 10,00, iar de la ora 12,00 va avea o conferinţă de presă alături de şeful DSU şi de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

La ora 13,00 se va întâlni cu şeful statului, iar la 14,00 cu Comisiile Parlamentare reunite ale Industriei, Afacerilor Europene şi Sănătate.

Ritmul vaccinării a încetinit, din nou


În România, s-a vaccinat cu cel puțin o doză anti-Covid aproximativ 46,6% din populaţia adultă, procent ce reprezintă:

  • 44,3% din populaţia eligibilă de peste 12 ani şi
  • aproximativ 39% din populaţia totală a României rezidentă

Ritmul vaccinărilor a accelerat după ce Guvernul a trimis în Parlamentul proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, dar a încetinit după ce Senatul l-a respins.

Proiectul se află în acest moment la Camera Deputaților și este dezbătut în comisiile de specialitate, dar nu s-a ajuns încă la forma finală, ce va fi recomandată pentru dezbatere în plen.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: